EG Group opent Burger King en eerste Starbucks met drive-thru


Eerder opende EG Group ook een Burger King-locaties in Beesd

Formulenieuws – Het Europese tankstation- en foodservicebedrijf EG Group heeft op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk een nieuwe Burger King en Starbucks geopend. Beide restaurants zijn te vinden op een foodcourt aan de N209.

De locatie van de Starbucks is uniek in Nederland, omdat het de eerste vestiging is met een drive-thru. Liefhebbers van de Starbucks-koffie en aanverwante producten kunnen die vanuit hun auto bestellen. Voor EG Group is het de achtste locatie van het koffiemerk.

BK Crown Café

De nieuwe Burger King die op het foodcourt in Bleiswijk wordt geopend, is de elfde fastfoodlocatie voor de EG Group. Naast een drive-thru biedt deze Burger King ook het koffieconcept BK Crown Café, waar verschillende soorten koffie worden geserveerd. Nederland telt nog maar acht van deze koffieconcepten.

EG Group is franchisenemer van de merken en locaties. Veel van die vestigingen zijn gekoppeld aan de ESSO- of Texaco-tankstations die EG Group exploiteert, maar er zijn ook zogenaamde standalone-locaties. EG Group werkt internationaal met een groot aantal merken samen. Veel van die merken zijn ook internationaal actief, maar worden regelmatig ook landelijk ingezet. In Nederland werkt EG Group ook samen met de merken KFC en Subway.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht



Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Subway introduceert Signature Series in Nederland

Formulenieuws – Broodjesketen Subway start met een nieuwe lijn sandwiches de Signature Series. De lijn bestaat uit acht sandwich creaties, die speciaal door chefs ontworpen. Volgens Subway geldt de introductie als de grootste menuwijziging in 58 jaar.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid