EG Group opent supermarkt in Blackburn


Het assortiment in de supermarkt van de Issa-broers bestaat uit 15.000 artikelen / Foto bij: EG GRoup

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

De supermarkt is een initiatief van de broers Zuber en Mohsin Issa, maar schijnt nog meer een privéproject te zijn van CEO Zuber Issa. De supermarkt wordt in de media aangeduid als tijdelijke winkel, maar alles wijst er op dat het project niet voor de korte termijn is. Het assortiment richt zich met name op de stedeling en de diversiteit daarbinnen aan verschillende culturen.

Veelzijdig

In de supermarkt een visboer, slagerij met halalvlees en een bakkerij. Maar ook een afdeling met de naam Ambala met Indiase zoetheden en hartigheden. Naast een uitgebreid aanbod aan groente en fruitartikelen, ook een ruim aanbod aan diepvriesproducten. Het assortiment is zodanig opgebouwd  dat het de veelzijdigheid aan culturen binnen een stedelijke omgeving probeert aan te spreken. En dat tegen scherpe prijzen. De supermarkt heeft naast bemande kassa’s, ook selfcheckouts.

Extra banen

Waarom Zuber Issa met de tijdelijke supermarkt is gestart is niet helemaal duidelijk. De EG Group maakte onlangs wel bekend de komende drie jaar extra banen te willen creëren voor zo’n 500 leerlingen, die door kunnen stromen naar leidinggevende functies binnen het hoofdkantoor, of binnen ‘goodfoodeten’ LEON, of de bakkerijketen Cooplands, die beide in 2021 werden overgenomen. De EG Group heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt.

EG Group

De broers Zuber en Mohsin Issa zijn ooit gestart met een tankstation in Engeland, maar inmiddels uitgegroeid naar een wereldwijde speler op het gebied van retail. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen, maar ook in Amerika. In Nederland exploiteert de EG Group tankstations en diverse fastfoodlocaties.

Bron: @FoodClicks

Slagerij-afdeling met halal-vlees

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in...

Lees bericht


Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Lees bericht

EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees berichtEerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

Lees bericht

1.100ste AH opent in het centrum van Delft

Formulenieuws - Albert Heijn opende dinsdag de 1100ste winkel. Het gaat om de vesting aan de Bastiaanpoort 7 in het centrum van Delft. De supermarkt heeft het allernieuwste concept met veel aandacht voor vers, gemak en digitale innovatie. De locatie werd geopend door Marit van Egmond, algemeen directeur Albert Heijn.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid