EG Group opent supermarkt in Blackburn


Het assortiment in de supermarkt van de Issa-broers bestaat uit 15.000 artikelen / Foto bij: EG GRoup

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

De supermarkt is een initiatief van de broers Zuber en Mohsin Issa, maar schijnt nog meer een privéproject te zijn van CEO Zuber Issa. De supermarkt wordt in de media aangeduid als tijdelijke winkel, maar alles wijst er op dat het project niet voor de korte termijn is. Het assortiment richt zich met name op de stedeling en de diversiteit daarbinnen aan verschillende culturen.

Veelzijdig

In de supermarkt een visboer, slagerij met halalvlees en een bakkerij. Maar ook een afdeling met de naam Ambala met Indiase zoetheden en hartigheden. Naast een uitgebreid aanbod aan groente en fruitartikelen, ook een ruim aanbod aan diepvriesproducten. Het assortiment is zodanig opgebouwd  dat het de veelzijdigheid aan culturen binnen een stedelijke omgeving probeert aan te spreken. En dat tegen scherpe prijzen. De supermarkt heeft naast bemande kassa’s, ook selfcheckouts.

Extra banen

Waarom Zuber Issa met de tijdelijke supermarkt is gestart is niet helemaal duidelijk. De EG Group maakte onlangs wel bekend de komende drie jaar extra banen te willen creëren voor zo’n 500 leerlingen, die door kunnen stromen naar leidinggevende functies binnen het hoofdkantoor, of binnen ‘goodfoodeten’ LEON, of de bakkerijketen Cooplands, die beide in 2021 werden overgenomen. De EG Group heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt.

EG Group

De broers Zuber en Mohsin Issa zijn ooit gestart met een tankstation in Engeland, maar inmiddels uitgegroeid naar een wereldwijde speler op het gebied van retail. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen, maar ook in Amerika. In Nederland exploiteert de EG Group tankstations en diverse fastfoodlocaties.

Bron: @FoodClicks

Slagerij-afdeling met halal-vlees

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVeiling tankstations brengt bijna 300 miljoen euro op

Petrol – Woensdag werden de huurrechten van 27 tankstationlocaties langs de Nederlandse rijkswegen geveild door de overheid. De huurrechten werden voor bijna 300 miljoen geveild (289.198.501 euro). Zes locaties veranderden van eigenaar. Zeventien locaties werden voor het eerst geveild en tien locaties zijn al eens eerder geveild (of vallen niet onder de overgangsbepalingen van de Wet). De overheid zelf hield aan de veiling 117,8 miljoen...

Lees bericht


ING ziet winkelverkopen voor het eerst in tien jaar krimpen

Analyse – ING Research geeft in een analyse van de winkelverkopen aan dat het uitdagende tijden zijn voor retailers. De retailsector heeft te maken met een hoge inflatie en een laag consumentenvertrouwen. De verwachting is dat voor het eerst in tien jaar de afzet krimpt met zo’n 2% in 2023.

Lees bericht


De Haan opent eerste Tony’s Streetfood met NIX18 fastlane

Formulenieuws – De Haan Minerale Oliën heeft in Tilburg de eerste Tony’s Streetfood locatie geopend met een zogenaamde NIX18 fastlane. Bij de NIX18 fastlane kunnen klanten contactloos rookwaren bestellen. Een leeftijdscheck voor de rookwaren vindt bij de bestelzuil plaats middels gezichtsanalyse.

Lees bericht

KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid