Eigen shops Fastned stuk dichterbij


Tankstations - Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, is door de Raad van State in het gelijk gesteld in haar hoger beroep tegen de Nederlandse Staat. De wens om locaties te bouwen waar koffiegedronken kan worden en waar naar het toilet kan worden gegaan, komt daarmee een stuk dichterbij voor Fastned. Fastned was in beroep gegaan tegen het besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu omdat het bedrijf een vergunning was geweigerd voor een shop en toiletten bij twee van haar laadstations. Het door de Minister gevoerde beleid dat dergelijke voorzieningen niet zijn toegestaan bij laadstations langs de snelweg is met deze uitspraak vernietigd, zo laat Fastned weten. De uitspraak over deze zaak, die al jaren loopt, was deze week. Snelle realisatie De zaak betrof twee laadstations langs de snelwegen A2 en A7 bij verzorgingsplaatsen Velder en De Horn maar heeft gevolgen voor alle laadstations langs de snelweg. Dit is een grote stap richting volwaardige laadstations waar elektrische rijders tijdens het laden ook van een kop koffie en een broodje kunnen genieten. Fastned hoopt dat de Minister door deze duidelijke uitspraak medewerking zal verlenen aan snelle realisatie van deze voor elektrische rijders belangrijke voorzieningen. Fastned oprichter Michiel Langezaal: “Dit is heel goed nieuws voor elektrische rijders. Zij willen ook een kop koffie drinken en naar het toilet gaan, net als mensen met een benzine-auto.” Bron: Fastned/@FoodClicks Tankstations - Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, is door de Raad van State in het gelijk gesteld in haar hoger beroep tegen de Nederlandse Staat. De wens om locaties te bouwen waar koffiegedronken kan worden en waar naar het toilet kan worden gegaan, komt daarmee een stuk dichterbij voor Fastned. Fastned was in beroep gegaan tegen het besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu omdat het bedrijf een vergunning was geweigerd voor een shop en toiletten bij twee van haar laadstations. Het door de Minister gevoerde beleid dat dergelijke voorzieningen niet zijn toegestaan bij laadstations langs de snelweg is met deze uitspraak vernietigd, zo laat Fastned weten. De uitspraak over deze zaak, die al jaren loopt, was deze week. Snelle realisatie De zaak betrof twee laadstations langs de snelwegen A2 en A7 bij verzorgingsplaatsen Velder en De Horn maar heeft gevolgen voor alle laadstations langs de snelweg. Dit is een grote stap richting volwaardige laadstations waar elektrische rijders tijdens het laden ook van een kop koffie en een broodje kunnen genieten. Fastned hoopt dat de Minister door deze duidelijke uitspraak medewerking zal verlenen aan snelle realisatie van deze voor elektrische rijders belangrijke voorzieningen. Fastned oprichter Michiel Langezaal: “Dit is heel goed nieuws voor elektrische rijders. Zij willen ook een kop koffie drinken en naar het toilet gaan, net als mensen met een benzine-auto.” Bron: Fastned/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht


Raad van State vernietigt bestemmingsplan World Food Experience

Uitspraak - De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan voor de bouw van World Food Experience (WFE) vernietigd. De raad deed dit in de beroepsprocedure van de Stichting Milieuwerkgroepen tegen de bouw van het WFE. Volgens de Raad van State heeft de gemeente Ede het bestemmingsplan niet goed onderbouwd.

Lees bericht

Statiegeld op blikjes drie maanden uitgesteld

Inzamelen – Het inzamelen van blikjes dat per 1 januari zou ingaan is drie maanden uitgesteld door een beslissing van de Raad van State. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dreigde met dwangsommen als de invoering bij de start van het nieuwe jaar niet rond zou zijn. De bestuursrechter heeft nu uitstel verleend  tot 1 april.

Lees bericht

Fastned krijgt eerste eigen Fastned-shop in België

Tankstation - De allereerste Fastned-shop waar consumenten onderweg iets kunnen eten en drinken terwijl hun voertuig elektrisch wordt opgeladen, komt aan de snelweg E19/A16 tussen Antwerpen en Breda. Dat schrijft Pompshop op basis van een presentatie die Caro De Brouwer, director network development van Fastned, heeft gegeven tijdens Tankstation & Carwash vakbeurs in Expo Houten.

Lees bericht


‘Fastned krijgt toestemming van rechter winkels te bouwen’

Tanken – Fastned, het bedrijf achter de elektrische oplaadpunten langs de Nederlandse wegen heeft toestemming gekregen van de Haagse rechter shops bij de oplaadpunten te plaatsen. Eerder weigerde het Rijk toestemming te geven op een verzoek van het bedrijf om bij een drietal locaties voorzieningen aan te brengen.

Lees bericht

Fastned komt binnen 5 jaar met eigen shops

Tankstations – Het gaat geen vijf jaar meer duren, voordat Fastned komt met eigen shoplocaties waar toiletten zijn en een goede kop koffie kan worden gedronken bij de snellaadstations langs de (snel)wegen. Dat zegt mede-oprichter Bart Lubbers van Fastned vandaag in een gesprek met de Volkskrant. Fastned heeft momenteel 87 snellaadstations door heel Nederland en voor een aantal daarvan ziet het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid