Eugene Willemsen CEO International Beverages PepsiCo


PepsiCo stelt Eugene Willemsen aan als CEO International Beverages

Benoeming – PepsiCo stelt Eugene Willemsen aan als CEO International Beverages. De 56-jarige Nederlander zal zijn huidige functie, Chief Executive Officer van PepsiCo Afrika, Midden-Oosten en Zuid-Azië (AMESA), behouden en uitoefenen naast zijn nieuwe rol. Hij neemt het stokje over van Ram Krishnan.

Willemsen trad in 1995 aan bij het bedrijf en heeft sindsdien diverse leidinggevende posities. Als CEO International Beverages neemt Willemsen de wereldwijde leiding over het portfolio Beverages buiten Noord-Amerika. De afgelopen paar decennia heeft Willemsen verschillende wereldwijde functies bekleed bij PepsiCo Inc.

Willemsen heeft een Executive MBA van INSEAD en was in 2005 de eerste voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie.

PepsiCo behaalde in 2022 meer dan 86 miljard dollar aan netto-omzet, dankzij een complementair aanbod aan dranken en snacks, waaronder Lay's, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker en SodaStream.

Bron: PepsiCo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nederlander Dirk Jacobs benoemd tot DG FoodDrinkEurope

Benoeming - De Nederlander Dirk  Jacobs is vanaf 1 januari  2022 de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie. De sector is de grootste maaksector van de Europese Unie  (EU) en is gevestigd in Brussel.

Lees berichtFNLI signaleert ‘stevige pijn’ bij horeca- en cateringproducenten

Onderzoek -  Voedselproducenten  die aan de horeca of andere out of home-kanalen leveren, zoals de cateringsector, hebben hun omzet tot wel 70% zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een enquête onder leden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en aangesloten brancheorganisaties.

Lees bericht

FNLI: nieuwe maatregelen zijn klap voor foodsector

Industrie - De nieuwe maatregelen en de gedeeltelijke lockdown komen hard aan bij bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)  begrijpt de maatregelen van het kabinet in het brede belang van de volksgezondheid. Maar dit ingrijpen betekent wel dat de bedrijven opnieuw een klap te verduren krijgen. Ook zijn er zorgen over oplopend ziekteverzuim en testcapaciteit.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid