Fast casualketen SLA opent nieuwe vestiging in Leiden


SLA opent 14e locatie in binnenstad Leiden

Formulenieuws – SLA heeft een nieuwe vestiging geopend in het centrum van Leiden. Samen met franchisenemers Berre en Munur opende de fast casualketen de eerste van een reeks nieuwe vestigingen. De formule wil groeien, ook in het buiteland.

SLA is een scale-up opgericht in 2013. De keten heeft een ambitieuze groeidoelstelling van 5 à 6 nieuwe SLA vestigingen per jaar. In Leiden opende SLA op 15 maart haar 14e locatie. Met een team van meer dan 200 collega’s is SLA, volgens eigen zeggen, de grootste plant-focused keten van Nederland. De keten wil binnen twee jaar ook de eerste vestigingen openen in de rest van Europa.

Samen met meer dan 15 kleinschalige partners en boeren die elk unieke, hoofdzakelijk biologische ingrediënten of dranken leveren, biedt SLA gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Mede-oprichter Jop de Graaf: “Gezond voor onszelf gaat wat SLA betreft hand in hand met gezond voor de wereld. Met SLA willen we onze impact vergroten en het iedereen makkelijk maken daaraan mee te doen. Met plantaardige ingrediënten, een praktisch zero-waste keuken en eerlijke samenwerkingen zetten we belangrijke stappen. Als trots familiebedrijf werken we elke dag samen met een gemotiveerd team om ons bedrijf in te zetten voor positieve verandering. En iedereen die SLA eet, doet eraan mee. One salad at a time. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf.” Mede-oprichter Nina Pierson: “Nú is het tijd voor de volgende stap. Als maatschappij staan wij voor enorme uitdagingen. Het huidige voedselsysteem brengt te veel negatieve neveneffecten met zich mee en beïnvloedt de gezondheid van ons als mens en onze planeet. Dit moet veranderen. Vanuit SLA willen wij bijdragen aan het versnellen van de onvermijdelijke transitie naar plant-focused eten , want alleen zo kunnen wij samen van gezond maar ook vooral goed eten de nieuwe-norm maken.”

Bron: SLA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Afscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum

Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid