FELIXprinters brengt serie 3D foodprinters uit


Niet alle voedingsmiddelen zijn geschikt, maar veel wel

Introductie – FELIXprinters uit IJsselstein heeft een serie 3D foodprinters op de markt gebracht. Met de foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta’s, chocolade, puree, vetten of soja in een breed scala van vormen bereid worden.

FELIXprinter legt zich al vanaf 2011 toe op de ontwikkeling en productie van 3D printers. Het bedrijf ziet de foodprinters als mogelijkheid om de efficiency in de keuken te verbeteren, omdat de printer zelfstandig zijn werk doet en de koks zich met andere werkzaamheden kunnen bezighouden. Daarnaast ziet het bedrijf de printer als oplossing voor eetproblemen omdat eten aantrekkelijker is vorm te geven en kan de printer mensen helpen met slikproblemen zitten door voeding een betere consumeerbare vorm te geven.

Met 3D printen is een uitgebreid scala van vormen en structuren mogelijk, waardoor de voedselbereiding er een nieuwe manier van werken bij krijgt. Door het printen van bijvoorbeeld namen, logo’s en pictogrammen kan een gerecht ook een persoonlijke tintje krijgen.

Niet alle voedingsmiddelen zijn geschikt bij 3D-printing. Belangrijke factoren bij de keuze zijn: viscositeit, textuur, de nozzle van de foodprinter, smaakcombinaties en de samenstelling van het eindproduct. De viscositeit van het materiaal is de belangrijkste factor. De pasta moet zodanig zacht zijn dat hij gemakkelijk door de printnozzle geduwd kan worden.

Over het algemeen zijn materialen als groente- en fruitpuree, vetten zoals boter, chocolade, advocado, suikerproducten zoals marsepein, soja, zeewier en algen, (pasta)deeg, eiwit en gelatine goed bruikbaar voor 3D foodprinting, volgens FELIXprinter, die drie modellen uitbrengt.

Bron: FELIXprinters/@FoodClicks

Figuurtjes printen van groente

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht


Glutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.

Lees bericht


Rootzz of Nature opent jackfruit pop-up bar

Pop-up - Rootzz of Nature opent op 22 april de allereerste jackfruit pop-up bar van Nederland op het Hugo de Grootplein in Amsterdam.  In de pop-up bar staat een weekend lang chef-kok Naresh Ramdjas in de keuken om verschillende kleine gerechten te maken met de ‘vleesvervanger’ jackfruit.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid