Fermentatie start-up Bikl haalt met crowdfunding €150.000 op


Arend van den Berk (l) en compagnon Bert Wiggers van Ferm Foods

Crowdfunding - Ferm Foods, dat onder de merknaam Bikl gefermenteerde groente op de markt brengt, heeft via crowdfunding €150.000 opgehaald, het dubbele van het doelbedrag.

Bikl maakt verse pickles, startend met augurkenschijfjes en cornichons. De producten zijn 100 procent natuurlijk, zonder de zoetstof, chemisch azijn en kleurstof.

“We hebben in no-time meer dan 150 investeerders aan boord gekregen”, zegt Arend van den Berg, medeoprichter van het bedrijf. De actie liep via het platform van Crowdaboutnow.

Meer verkooppunten

Met het geld van de crowdfundingactie wil Bikl snel het aantal verkooppunten vergroten. Momenteel is het te koop bij Crisp, Marqt, tientallen delicatessezaken en de eigen webshop op biklfoods.nl. De horeca belevert Bikl via diverse groothandels, waaronder HANOS.

Zero waste

Fermentatie is een oude techniek om producten te conserveren én op smaak te brengen. Op termijn kan dit leiden tot het verminderen van reststromen en betere opbrengsten voor boeren. In het geval van Bikl kan zelfs het sap van de pickles gebruikt worden voor bijvoorbeeld soepen, sauzen en dressings. Dat maakt Bikl tot een ‘zero waste product’.

Bron: Bikl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bikl introduceert gefermenteerde pickles

Introductie - Bikl lanceert tijdens de Horecava gefermenteerde pickles voor horeca en catering. Daarmee is Bikl het eerste merk in Nederland dat zich richt op gefermenteerde groente. Het eerste product bestaat uit gefermenteerde schijfjes augurk in 3 smaken. “Bikl is 100 procent natuurlijk”, zegt directeur en medeoprichter Arend van den Berg. “De combinatie van fermentatie met kruiden leidt tot bijzondere smaken. Elk...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid