FHC Formulebeheer viert 30 jarig bestaan


FHC Formulebeheer van Ralph Markwat bestaat 30 jaar en viert dat met tal van activiteiten

Formulenieuws – Vandaag op de dag af, bestaat FHC Formulebeheer 30 jaar. Zaterdag 30 maart is dan ook de aftrap van het jubileumjaar van het formulehuis, bekend van de franchiseformules Foodmaster, VITAL en Family. Het komend jaar staan tal van activiteiten op het programma.

Sinds de oprichting met één vestiging in Hillegom heeft FHC Formulebeheer een indrukwekkende groei doorgemaakt tot een formulehuis met meer dan 160 vestigingen verdeeld over drie formules. De formules hebben zich in de afgelopen jaren steeds aangepast aan de veranderende marktomstandigheden. Bij Foodmaster, de traditionele cafetaria gericht op afhaalmaaltijden, zien we bijvoorbeeld een sterke opkomst van bezorgdiensten en zelfbedieningskiosken. Bij Family heeft de nadruk op sfeer en beleving de formule versterkt. 

Schoolcatering

Gekeken naar de scholencateringformule VITAL onderscheidt zich deze door de benadering en aanpak, waarbij ondernemers nauw betrokken zijn bij hun vestigingen, op deze manier wordt de connectie met de school versterkt. Deze persoonlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat VITAL een vertrouwde plek is binnen de school. Wie herinnert zich niet de kantinedame van zijn of haar middelbare school? Naast middelbare scholen breidt VITAL zich ook uit naar het beroepsonderwijs.

Ondanks de groei van de organisatie heeft FHC Formulebeheer altijd vastgehouden aan haar bedrijfscultuur, waarbij elke ondernemer persoonlijk wordt gekend en ondersteund. “Deze inzet en flexibiliteit zijn wat FHC Formulebeheer onderscheidt binnen de franchisebranche; een persoonlijke bedrijfsvoering met aandacht voor elkaar,” aldus het formulehuis. Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer: “We hebben een mooie groep ondernemers. Sommige ondernemers kwamen bij de groep met weinig uitzicht en hadden veel zorgen, toch besloten we de handen in één te slaan en er samen voor te gaan. Nu een aantal jaar later, behoren zij tot onze topondernemers met fantastisch lopende vestigingen. We hebben samen avonturen beleefd die met geen pen te beschrijven zijn en dat is nu precies wat FHC Formulebeheer zo’n hechte groep maakt. Dan heb ik het over zowel de ondernemers als wij als formulehuis. Daarbij blijven we altijd zelfkritisch, bescheiden en behouden we verbeterpunten.”

Het team van FHC Formulebeheer, bestaat uit 22 toegewijde collega's op het hoofdkantoor, die ondernemers kunnen ondersteunen op diverse gebieden, zoals boekhouding, marketing, vormgeving, verbouwingen, strategie en coaching. Bijna 50% van deze FHC’ers is al langer dan 10 jaar in dienst is bij FHC Formulebeheer.

Bron: FHC Formulebeheer/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht
Family start pilot met bestelzuil in Heemskerk

Formulenieuws - FHC Formulebeheer en Foodticket zijn dit voorjaar een samenwerking gestart om het online bestelplatform te optimaliseren. Deze week werd daarin eerste stap gezet met de plaatsing van de eerste orderkiosk. Family-ondernemer Sander Koenekoop had de primeur.

Lees bericht


FHC kiest voor Vega Frick van GoodLife Foods

Formulenieuws – Vegetarische producten staan overal meer in de belangstelling bij de consument. Ook in het cafetariabedrijf en op andere horecalocaties wordt het assortiment vegetarische producten steeds uitgebreider. FHC Formulebeheer ziet de verschuiving in de markt eveneens en kiest voor formules Family en Foodmaster nu voor uitbreiding met de vegetarische frikandel Vega Frick van GoodLife Foods.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid