Flink en STIVA komen met Gedragscode voor Alcoholbezorging


Flink gaat leveringen van alcohol nog strikter naleven door opstellen Gedragscode samen met STIVA / Foto bij: Flink

Flitsbezorging - Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast gaan zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking tussen Flink en STIVA is de eerste tussen een bezorgbedrijf en de stichting.

Flink heeft al een duidelijke werkwijze als het gaat om alcoholverkoop aan personen tot aan de leeftijd van 25 jaar, maar kan dat nog strikter doen. Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Het is belangrijk dat onze werkwijze ook in de praktijk goed wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Flink werkt zelf ook aan verbeteringen, zoals bewustzijn onder de vele duizenden bezorgers, het frequent inzetten van mystery guests om te controleren op de naleving van het controleren op leeftijd bij bezorging aan jongeren en verbeteringen in en aan de app.”

STIVA-directeur Peter de Wolf: “Het drinken door minderjarigen van alcoholhoudende producten is iets wat wij absoluut niet willen. We zijn verheugd dat Flink nu heel concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. STIVA roept andere bezorgbedrijven op zich snel aan te sluiten bij dit initiatief.”

Als stichting levert STIVA een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en verantwoorde alcoholreclame. Zij doet dat op verschillende manieren.

Bron: Flink/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Flink breidt fors uit naar 9 nieuwe gebieden

Bezorging - Bewoners in Badhoevedorp, Bemelen, Bloemendaal, Delfgauw, Heemstede, Hoogeind, Oegstgeest, Zoeterwoude en Zwijndrecht kunnen voortaan gebruikmaken van de Flink-app. Ook is in verschillende steden - onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam - het bezorggebied vergroot. Het bereik van Flink groeit hierdoor fors met een miljoen potentiële klanten, die nu ook hun boodschappen online kunnen bestellen en direct...

Lees berichtGetir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid