Flink en STIVA komen met Gedragscode voor Alcoholbezorging


Flink gaat leveringen van alcohol nog strikter naleven door opstellen Gedragscode samen met STIVA / Foto bij: Flink

Flitsbezorging - Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initiatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast gaan zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking tussen Flink en STIVA is de eerste tussen een bezorgbedrijf en de stichting.

Flink heeft al een duidelijke werkwijze als het gaat om alcoholverkoop aan personen tot aan de leeftijd van 25 jaar, maar kan dat nog strikter doen. Robin Kiesler, directeur Nederland van Flink: “Het is belangrijk dat onze werkwijze ook in de praktijk goed wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Flink werkt zelf ook aan verbeteringen, zoals bewustzijn onder de vele duizenden bezorgers, het frequent inzetten van mystery guests om te controleren op de naleving van het controleren op leeftijd bij bezorging aan jongeren en verbeteringen in en aan de app.”

STIVA-directeur Peter de Wolf: “Het drinken door minderjarigen van alcoholhoudende producten is iets wat wij absoluut niet willen. We zijn verheugd dat Flink nu heel concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. STIVA roept andere bezorgbedrijven op zich snel aan te sluiten bij dit initiatief.”

Als stichting levert STIVA een actieve bijdrage aan het bevorderen van verantwoorde alcoholconsumptie en verantwoorde alcoholreclame. Zij doet dat op verschillende manieren.

Bron: Flink/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vrumona introduceert drie Royal Club Mocktails

Introductie - Alcoholvrij is al een grote trend in zowel bier als sterke drank, maar het aanbod in frisdranken is nog beperkt. Vrumona speelt hier op in met de introductie van Royal Club Mocktails in de klassieke smaken Gin Tonic, Mojito en Ginger Mule. Zonder alcohol en zonder suiker.

Lees bericht


Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht

Flink, Zorgboodschap en Leef3 gaan senioren helpen in Amersfoort

Samenwerking – Boodschappenbezorgdienst Flink, Leef3.nu en Zorgboodschap gaan in Amersfoort een samenwerking aan. De drie bedrijven willen senioren in de regio Amersfoort voorzien van zorgmaaltijden, specifiek voor ouderen. Deze maaltijden zijn volledig afgestemd op de behoeftes van de doelgroep en worden per fiets bezorgd door Flink.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid