Flitsbezorger Getir opent eerste ‘art store’ in Nederland


Getir opende in Rotterdam een artstore om beter in het straatbeeld te passen met de bezorglocatie / Foto bij: Tycho Muller

Bezorgdienst - Flitsbezorger Getir heeft de allereerste art store in Rotterdam geopend. Hiermee is Getir de eerste flitsbezorger die de uitstraling van zijn vestiging aanpast door kunst in de etalage te hangen. De art store is een pilot waarmee het bedrijf het straatbeeld van de buurt verbetert als alternatief voor de zogeheten dark stores.

De laatste maanden kwamen de dark stores onder vuur te liggen van gemeentebesturen. Niet alleen vanwege geluidsoverlast, maar ook omdat de locaties vaak beplakt waren en niet passend werden gevonden binnen het straatbeeld. Met de art store biedt Getir lokale kunstenaars en andere creatieve talenten een podium om hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Als het een succes is, wil de flitsbezorger de art stores uitbreiden naar meerdere steden in Nederland.

Gedragscode

De opening van de art store maakt onderdeel uit van een charmeoffensief van de flitsbezorger. Begin dit jaar opende Getir een eigen distributiecentrum in Alblasserdam, van waaruit goederen direct worden geleverd aan de vestigingen. Daarvoor gebruikt Getir kleinere bestelbusjes in plaats van de grote vrachtwagens van de losse leveranciers. De stroomlijning van het logistieke proces leidt tot een vermindering van 70% van de leveringen naar Getir vestigingen. Deze week heeft het bezorgbedrijf samen met de andere flitsbezorgers een gedragscode gepresenteerd. In deze gedragsregels zijn zes principes geformuleerd vanuit de sector op basis van gesprekken met gemeenten, buurtbewoners en ondernemers. Deze principes gelden voor nieuwe vestigingen in Nederland en gaat om specifieke afspraken over bijvoorbeeld parkeren, bevoorrading en het aangezicht van de vestigingen. Zo is er altijd een wacht- en recreatieruimte voor bezorgers in de vestiging. Waar dat nodig is worden elektrische scooters en e-bikes binnen gestald. Bovendien is er een Getir-team aangesteld dat klaar staat voor buren die feedback hebben of zich ergens aan storen.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht


Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht

Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid