Formule 1-kijker kiest voor chips, warme snacks en toastjes


De meest geliefde lekkernijen tijdens het kijken van de Grand Prix van komend weekend zijn in volgorde van populariteit respectievelijk chips, warme snacks en toastjes met smeersels

Zoetwaren & snacks – De meest geliefde lekkernijen tijdens het kijken van de Grand Prix van komend weekend zijn in volgorde van populariteit respectievelijk chips, warme snacks en toastjes met smeersels. Het Hollandse stukje kaas komt als vierde snack op tafel.

Dat blijkt uit in opdracht van VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, verricht onderzoek door Peil.nl. Het onderzoek vond plaats onder 4.600 respondenten door het hele land.

Chips en warme snack

De Grand Prix van Nederland wordt aankomend weekend gereden op het circuit in Zandvoort. Minstens vier op tien volwassen landgenoten zitten zondag voor de buis. Sinds de successen van Max Verstappen is de Grand Prix bijzonder populair. Reden voor VBZ te laten onderzoeken wat men zoals eet tijdens de uitzending van het evenement.  Theo Heere, directeur VBZ: “Chips is onder de jong volwassen F1-kijkers, tussen de 18 en 24, het meest populair: bijna één op drie verkiest het boven andere lekkernijen. De leeftijdsgroep die daar direct boven zit, de 25- tot 34-jarigen, halen liever warme snacks in huis. Denk aan bitterballen en kaassouffles. Chips komt bij hen op de tweede plek, gevolgd door toastjes met smeersels. Als het gaat om de gezonde balans, zie je dat minstens één op vier Nederlanders bij het inkopen van al dat lekkers bewust let op de calorieën en de hoeveelheid suiker en zout.” 

De vraag waar men gaat kijken is ook gesteld. Thuis of bij vrienden en familie kijken, is verreweg de standaard. Buiten de deur naar de race kijken, is het meest geliefd bij kijkers woonachtig in de drie grote steden. Nederlanders die meer dan tweemaal modaal verdienen zijn, misschien niet vreemd, de voornaamste groep die de Grand Prix in Zandvoort zelf zullen bijwonen.

Prijs

Wat verder blijkt is dat de prijsstijgingen in supermarkten duidelijk effect hebben op het inkopen voor de race. Bijna acht op tien Nederlanders die inkopen voor de race letten daarbij scherper op de portemonnee: van aanbiedingen spotten, overstappen op huismerken tot minder inkopen dan anders. Kiezen voor een discounter gebeurt ook, maar in veel mindere mate. Mogelijk speelt loyaliteit aan een vaste supermarkt of een vast A-merk hier een rol, zo laat het VBZ weten.

Bron: VBZ/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kipster gaat dankzij Lidl van drie naar tien Kipsterstallen

Formulenieuws - Lidl en Kipster hebben in Barneveld officieel de derde Kipsterstal geopend. Bij die gelegenheid is tevens gesproken over het uitbreiden van het aantal stallen naar tien. Ook lanceerde Lidl een nieuw product: het Kipster-brood. De akkers waar het graan groeit worden bemest met Kipster kippenmest. Hiermee is de Kipster kringloop gesloten.

Lees bericht


Giftclub opent 8 nieuwe winkels in half jaar tijd

Formulenieuws - De Giftclub opende eind juni en begin juli drie nieuwe franchise Giftclub winkels in IJsselstein, Kloosterzande en Hengelo. Eerder dit jaar opende al vijf andere Giftclubs hun deuren. Zeven locaties worden gerund door supermarktondernemers, die per 1 juli in hun supermarkt moesten stoppen met de verkoop van tabak.

Lees bericht

Tweejarige sector-cao Zoetwaren afgesloten

Zoetwaren – De zoetwarensector heeft een tweejarige cao afgeslote. Het onderhandelingsresultaat voor de sector-cao Zoetwaren dat op 17 juni 2024 door de vier sociale partners werd bereikt, is door de achterbannen akkoord verklaard.

Lees bericht



Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht

Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid