Franchisegever van Délifrance Nederland en België failliet


Faillissement - Vandaag heeft de rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken van Phoenix Franchise BV te Vianen. Phoenix is de masterfranchisegever van Délifrance in Nederland en België, waarmee cafetariaformule Kwalitaria op 32 locaties een samenwerking heeft.

Delifrance verkeerde in Nederland en België al langer in de problemen, maar de coronaperiode heeft er extra hard financieel ingehakt. Het bedrijf is uiteindelijk failliet verklaard omdat het niet meer kon voldoen aan de betalingsverplichtingen, zo laat marketing & sales directeur Martijn Boone weten. Phoenix is een zelfstandig zusterbedrijf van FFC, waartoe de keten van Kwalitariawinkels behoort. De winkels van Délifrance en de locaties waarin Délifrance gevestigd is als shop-in-shopconcept blijven voorlopig wel open.

Shop-in-shop

Phoenix Franchise BV werd in april 2018 eigenaar van de masterfranchise van Délifrance. Onderdeel van deze masterfranchise waren de zelfstandige Delifrance-locaties in Nederland en België en de zogenaamde shop-in-shopconcepten. In Nederland telt Delifrance zo’n 45 zelfstandige locaties. Bij de Kwalitaria restaurants zijn 32 shop-in-shopconcepten. In België heeft Phoenix een masterfranchise overeenkomst met de EG Group voor zo’n 17 locaties (comptoirs geheten, red.) bij tankstations. In het verleden waren die er ook in Nederland, maar deze zijn gedurende de laatste jaren vrijwel overal verdwenen.

Het is nu aan de aangewezen curator van Phoenix Franchise BV en aan Delifrance S.A in Frankrijk om te bepalen wat er nu verder moet worden gedaan in het belang van de organisatie en hun medewerkers. Voor de Délifrance restaurants en petrol locaties betekent de komende tijd een onzekere periode. Vanmiddag zijn alle medewerkers van FFC en Kwalitaria ingelicht en alle aangesloten ondernemers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren

Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.

Lees bericht

Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Lees bericht




Kwalitaria opent vega pop-up store in Groningen

Formulenieuws – Vegataria dat is de naam van de eerste Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Deze eerste vegetarische pop-up store opent naar verwachting in juli in Groningen. Het cafetaria presenteert zichzelf als ‘Jouw nieuwe vega snack stek’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid