Freek Wessels naar food startup Johnny Cashew


Overstap - Freek Wessels is vanaf 1 maart mede-eigenaar van Johnny Cashew. De voormalig CFO van Tony’s Chocolonely gaat zich vooral richten op de business development, de issue awareness en de finance van de startup. Het bedrijf lanceert later deze maand haar eerste producten bij flitsbezorger Gorillas.

Johnny Cashew is in 2019 opgericht door Hayo de Feijter en Roel van de Weijer. De start-up heeft als missie een einde te maken aan cashewnoten met een onnodig grote voetafdruk. 90% van alle Afrikaanse cashewnoten in de Nederlandse winkels wordt namelijk eerst naar Azië verscheept om daar gepeld te worden, een omweg van 12.000 kilometer.

Wessels (42) leerde het financevak bij Heineken. Na een reis om de wereld besloot hij zich alleen nog in te zetten voor bedrijven en initiatieven met een duurzame missie. Als CFO van Tony’s Chocolonely maakte hij in bijna zeven jaar tijd de groei door van het bedrijf van tien naar 150 man en werd hij later ook toezichthouder financiën bij Dokters van de Wereld en Voedselbank Amsterdam.

Bron: Johnny Cashew/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht


Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid