Frisdrankmerk Soof daagt frisdranksector uit


Soof-presentatie tijdens de Horecava in januari 2023

Campagne - Don’t drink Soof, if you love crap. Met die prikkelende slogan is frisdrankmerk Soof een campagne begonnen tegen de frisdranksector en daagt het bedrijven uit duidelijk te zijn over de ingrediënten van hun frisdranken. Volgens Soof bevat vrijwel het gehele frisdrankschap (98,5%) uit producten met onherkenbare en niet uit te spreken ingrediënten.

Soof pretendeert niet direct gezond te zijn als frisdrank, maar wel duidelijk te zijn over de gebruikte ingrediënten. Met de campagne ‘Weet wat je drinkt’ geven zij een draai aan datgene wat iedereen wel kent, namelijk ‘Weet wat je eet’. Volgens Nicole Horsmans en Daan Harterink van Soof weten heel veel mensen niet welke ingrediënten er allemaal in frisdranken zitten. Beiden werkten jarenlang in de supermarkt- en voedingsindustrie tot ze besloten: dit kan en móet anders. Daarop startten zij in 2017 met Soof Drinks. Horsmans: “We maken siropen en frisdranken van 100% natuurlijk fruit, groenten en kruiden. Dus geen toegevoegde suikers, suikervervangers, conserveermiddel, zoet-, kleur- en smaakstoffen.” Bij Soof vind je ook alle ingrediënten op de vóórkant van de verpakking.

Soof siropen en frisdranken zijn verkrijgbaar op zo’n 1500 verkooppunten waaronder Gall & Gall, Spar City, Crisp, Holland & Barrett, op bijna alle hogescholen en universiteiten, in ruim 750 horecazaken in Nederland en bij alle groothandels zoals Sligro, Hanos en Bidfood.

Bron: Soof/@FoodClicks

Campagnebeeld van Soof

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe campagne Rivella richt zich op standaardkeuze

Frisdrank - Rivella lanceert een nieuwe die ervoor moet zorgen dat mensen vaker naar het eigenzinnige frisdrankmerk grijpen, dan naar hun standaardkeuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen Rivella kennen, maar er niet spontaan aan denken als ze een frisdrank kiezen.

Lees bericht


Kabinet presenteert vijf varianten voor suikertaks

Politiek - Het kabinet heeft 5 mogelijke varianten voor een gedifferentieerde verbruiksbelasting gepresenteerd. Met deze varianten kunnen alcoholvrije dranken ingedeeld worden naar het suikergehalte. Dranken met geen of weinig suiker worden hierdoor goedkoper en dranken met een hoger suikergehalte worden duurder.

Lees bericht

fritz-kola komt met nieuw design fles

Frisdranken - Het Duitse indie-kola merk fritz-kola introduceert een gemoderniseerd ontwerp voor de glazen flessen. Als onderdeel van het nieuwe ontwerp hebben merk illustrator Chris Mitchell en het Engelse ontwerpbureau Robot Food een vernieuwd fritz-kola merk logo ontworpen en een nieuw etiket met informatie over het bedrijf en de ingrediënten.

Lees bericht
Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid