FSIN : goedkoop buiten de deur eten kan wel degelijk


Horeca - De gemiddelde prijs van een 3-gangen menu in Nederland is gedaald. Voor het eerst sinds de laatste 5 jaar. De prijs is van 33 euro gezakt naar 27,50. De daling geeft aan dat veel horeca-ondernemers een lager geprijsd dagmenu zijn gaan aanbieden. Overigens is dat in vrijwel alle landen gebeurd, maar in Nederland is de daling het meest opvallend. FSIN-directeur Jan-Willem Grievink, signaleert de daling op zijn weblog conception. Grievink constateert al jaren dat de prijzen in de Nederlandse horeca het hoogste zijn van Europa, terwijl de prijzen in de supermarkt het laagst zijn. Grievink: 'In discussies met 'vakmensen' komt elke keer de conclusie naar voren dat de frequentie van de buitenshuisconsumptie meer dan verdubbeld zou worden als we ook in Nederland dagmenu's krijgen van rond de 12 euro." Steekproeven laten zien dat mensen gemakkelijk (en vrij massaal) switchen van het 'zelf koken' naar 'buiten de deur eten' als de prijs van een complete maaltijd daalt naar een uitgave per persoon van rond de 10 euro. De randvoorwaarde is dan nog dat het lekker en gezond moet zijn om de frequentie ook op een hoog niveau te houden. Bron: FSIN

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid