Geen nieuwe landelijke maatregelen horeca, lokaal wel


Placeren en vragen om contactgegevens blijven van kracht

Coronamaatregelen – Voor de eet- en drinkgelegenheden zijn er landelijk geen nieuwe of aangepaste maatregelen afgekondigd. De bestaande maatregelen blijven gelden. De horeca blijft gehouden aan het reserveren, de gezondheidscheck, placeren en vragen om contactgegevens te registreren. Lokaal gaat er wel extra worden gecontroleerd, zoals in Amsterdam en Rotterdam.

Bij de persconferentie gistermiddag werden voor de horeca geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat het gebod op zitplaatsen en het verbod op het gebruik van de dansvloer blijven. Ook de 1,5 meterplicht blijft voor binnen en buiten, tenzij het om een tweetal of huishouden gaat. Dit geldt ook voor clubs en poppodia, die onder deze beperkingen geen houdbaar verdienmodel hebben. De belangenvereniging is blij dat het Kabinet haar waardering uitsprak voor horecaondernemers om hun inspanningen de regels na te leven. Punt van kritiek vinden zij dat voor de clubs en nightlifebedrijven het perspectief uitblijft. KHN ziet door de beperking dat de feestjes en borrels thuis beperkt moeten worden tot maximaal 6 personen ook problemen voor cateren op thuislocaties. Door die beperking gaat dat lastiger worden.

Lokale aanpak

Lokaal worden er wel maatregelen genomen, met name Amsterdam en Rotterdam. KHN laat weten dat in Amsterdam per direct bezoekers (dagjesmensen en toeristen) van buiten de regio worden ontmoedigd en gevraagd alleen voor noodzakelijke bezoeken naar de stad te komen. Ook zal toezicht en handhaven worden verscherpt en wordt de (horeca)ondernemer al na een waarschuwing beboet terwijl de overtredende gast ongemoeid wordt gelaten. Ook wordt een sluitingstijd van 24:00 uur ingevoerd maar daar wordt eerst overlegd over de vormgeving ervan.

KHN wil overleg

KHN en KHN Amsterdam vinden dit soort maatregelen niet goed passen nu juist de horeca als een veilige en verantwoorde omgeving wordt aanbevolen door het Kabinet en de risicokansen in de horecaomgeving juist kleiner worden door een goede naleving door de horeca. Het ontmoedigen van bezoekers is ook nog eens slecht voor de economie van de stad. KHN gaat het overleg met de stad aan om hun houding te verbeteren en in lijn te brengen met risicobeheersing en draagvlak.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht


Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid