Gerechten ALFREDS bij Alphense Hoogvliet Atlas in de schappen


Amber Raghoober, chef Robin Verlaan en eigenaresse Danny Arts van restaurant ALFREDS

Initiatieven – Sinds begin december liggen de gerechten van restaurant ALFREDS in het koelschap bij supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum Atlas in Alphen aan de Rijn. In totaal liggen er negen verschillende gerechten in het koelschap. Hoogvliet wil met het initiatief de lokale horeca steunen.

De filiaalketen Hoogvliet is op meerdere locaties actief met het inrichten van een dergelijk koelschap voor lokale restaurants. Zo is men onder meer bezig in een vestiging in Zoetermeer en een locatie in Gouda. Het feit dat deze supermarktketen een lokale invulling kan regelen voor een filiaal is op zich bijzonder, omdat andere supermarktorganisaties vaak de complexiteit in de distributieketen aanvoeren waarom dergelijke lokale invulling van schapruimte niet mogelijk is.

Vraag van Hoogvliet

De samenwerking tussen ALFREDS en Hoogvliet ontstond op initiatief van Vera Vermeij, werkzaam op het hoofdkantoor van Hoogvliet. Zij kwam met de vraag om een aantal voor-, hoofd- en nagerechten van het bekende Alphense restaurant op te nemen in het supermarktassortiment. ‘’Een superleuke ervaring natuurlijk, maar ook dankbaar dat we die mogelijkheid kregen”,  laat restauranteigenaresse Danny Arts weten.

Ander spel

Leveren aan een supermarkt is een ander spel dan gebruikelijk in een restaurant.  Het is volcontinue kijken wat loopt en wat loopt niet, maar ook waar is vraag naar. Inmiddels is de rundercarpaccio een hardloper gebleken uit het bestaande assortiment en is er een vegetarische gerecht bijgekomen. Sommige gerechte zijn ook koolhydraatarm. ‘’Het was natuurlijk even out of the box denken, maar we zijn onwijs blij met het resultaat’’, laat chef Robin Verlaan van ALFREDS weten.

Supersnel

Twee weken heeft het geduurd tot de gerechten daadwerkelijk in de schappen lagen. Supersnel, zeker wanneer je bedenkt dat alle verpakkingen moesten worden ontwikkeld en alle productdeclaraties gemaakt moesten worden. “Maar gelukkig hebben we daarin veel ondersteuning gekregen vanuit Hoogvliet,” laat Amber Raghoober van ALFREDS weten.

Retail helpt horeca

In oktober kreeg het horecabedrijf te horen dat het voor de tweede keer de deuren moest sluiten door het coronavirus. ‘’Om dan de handen ineen te slaan met Hoogvliet is natuurlijk een uitgelegen kans,’’ aldus Danny Arts. Guido Vermaas, supermarktmanager bij Hoogvliet, is het met haar eens.  “Ook voor ons is het een super ervaring. Zo kunnen de Alphenaren blijven genieten van de gerechten van ALFREDS.” Het restaurant biedt de gerechten drie keer per week, in duurzame, afbreekbare verpakking aan. De prijzen variëren €1,99 tot €6,99.

Bron: @FoodClicks

De gerechten van ALFREDS zoals ze in de schappen liggen bij het filiaal van Hoogvliet in Alphen aan de Rijn

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid