Gerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand
Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.
De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is souschef Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 van de Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 16 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Aan de wedstrijd namen meerdere jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich voor de internationale wedstrijd in Mexico op 8 oktober dit jaar.
Restaurant Bridges
Restaurant Bridges is gevestigd in Sofitel Legend The Grand, het oude stadhuis van Amsterdam. Executive Chef Raoul Meuwese omschrijft zijn gerechten als ‘klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist’. In de basis werkt hij graag met vis en lokale producten die duurzaam geteeld of gevangen zijn. Met deze producten maakt hij gerechten die passen bij het seizoen.
Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie. Leden van de internationale organisatie Chaîne des Rôtisseurs lunchen en dineren maandelijks in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen, wijnproeverijen en kookwedstrijden.
Bron: Chaîne des Rôtisseurs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtNieuw horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub in Carlton Oasis
Horecaconcept - Carlton Oasis in Spijkenisse heeft onlangs het volledig gerenoveerde ROAM & Desert Inn Pub geopend. Het hotel deelde de nieuwe horeca-ervaring met gasten en lokale bewoners.
Lees berichtLatijns-Amerikaans restaurant Selva opent in nhow Amsterdam RAI
Hotel – Een nieuw culinair hoogstandje op de 24e verdieping van het designhotel nhow Amsterdam RAI heeft de deuren geopend. Deze culinaire bestemming draagt de naam Selva en is een ode aan het regenwoud en een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts.
Lees berichtJurriaan Theloosen nieuwe GM Bilderberg Scheveningen
Hotels - Jurriaan Theloosen is de nieuwe general manager van het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen. Hij gaat leiding geven aan een grootschalige renovatie, van het hotel, die het weer een toppositie moet geven in de hotellerie van de badplaats.
Lees berichtMarco Westra nieuwe maître restaurant Hemel & Aarde
Benoeming - SVH Meestergastheer Marco Westra wordt de nieuwe maître van restaurant Hemel & Aarde. Per 1 februari 2023 maakt hij de overstap van het Amsterdamse restaurant Bridges naar de horecagelegenheid in de binnenstad van Utrecht, de stad waar hij woont.
Lees berichtRutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd
Wedstrijd - Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.
Lees bericht