Gesprekken KHN en Staat leiden tot niets, rechter moet nu beslissen


Horeca – Omdat de gesprekken tussen KHN en de Staat over de anderhalvemeterregel in cafés en restaurants tot niets hebben geleid, moet de rechter toch uitspraak gaan doen. Tot die conclusie komt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), nu tussentijds overleg niets heeft opgeleverd.

KHN spande eerder een rechtszaak aan tegen de Staat omdat de belangenvereniging van mening is dat er sprake is van ongelijkheid in de behandeling van verschillende sectoren. Terwijl de horeca, in de ogen van KHN, gehouden is aan allerlei voorwaarden bij de anderhalvemeter-richtlijn, geldt die bijvoorbeeld niet voor sectoren als de supermarkt en de luchtvaart, zo is de redenering. KHN wil hierover duidelijkheid van de rechter.

Op de zittingsdag van 23 juli hield de rechter de zaak aan omdat er volgens de rechtbank eerst nog gesprekken moesten plaatsvinden, voordat er en oordeel gegeven kon worden. Nu die gesprekken de afgelopen drie weken niets hebben opgeleverd, is KHN van mening dat de rechter zich moet uitspreken, aldus een bericht op nu.nl. Wanneer de rechter dat gaat doen, is niet bekend.

Bron: Nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid