Getir maakt supermarkt van darkstore, Gorillas promoot kunst


Gorillas zet de darkstores ook in voor de promotie van kunstenaars

Darkstores - Gemeente willen darkstores in sommige gevallen weren uit de binnenstad. Vandaar dat Gorrilas vijf vestigingen in Amsterdam in handen geeft van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Maar je kan ook, net als collegabedrijf Getir, de locatie ombouwen naar een supermarkt.

De supermarkt van Getir bevindt zich aan de Eerste Jacob van Campenstraat in De Pijp. Klanten kunnen daar in een gedeelte van het pand zelf hun boodschappen doen, maar de flitsbezorger blijft ook boodschappen bezorgen vanuit het pand.

De ombouw naar supermarkt hangt samen met het vergunningstelsel in Amsterdam. Vanuit de gemeente werd op de locatie geen toestemming gegeven voor een darkstore, omdat het distributiecentrum voor de flitsbezorging in de ogen van de gemeente geen detailhandel is. Door nu een gedeelte van het pand in te richten als supermarkt met kassa voldoet de activiteit op die plek wel aan de vergunningseisen.

Gorillas

Getir is niet de enige flitsbezorger die kritiek krijgt van sommige gemeenten op de afgeplakte ramen van de darkstores, de overlast van fietskoeriers en de bevoorrading. Een aantal gemeenten is bezig de darkstores te weren. Vandaar dat er ook bezorgdiensten zijn die een charmeoffensief starten. Zo zet Gorillas bij een aantal darkstores kunstenaars in. Zo zijn de etalages van vijf vestigingen van Gorillas in Amsterdam de komende tijd in handen van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Gedurende het hele jaar zullen roulerende werken van verschillende artiesten de art stores van een unieke uitstraling voorzien. Het spits wordt afgebeten door de vestiging in Amsterdam Oost (Weesperstraat 61), waar de kunstwerken inmiddels zijn geïnstalleerd. Eerdaags zullen de kunstwerken van JeanPaul Paula ook te zien zijn bij de locaties in Buitenveldert (A.J. Ernststraat 799), De Baarsjes (Baarsjesweg 242), Watergraafsmeer (Kamerlingh Onneslaan 22b) en Nieuw-West (Koningin Wilhelmiaplein 33).

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsABN AMRO ziet forse groei flitsbezorgers stagneren

Analyse – De flitsbezorgers die sinds begin 2021 de boodschappen razendsnel thuisbezorgen bij de Nederlandse consument, zien hun onstuimige groei nu afvlakken. Mede als gevolg van de lockdowns zagen Gorillas, Getir, Zapp en Flink sinds de tweede helft van vorig jaar hun omzet exploderen, maar nu alle winkels en restaurants weer open zijn, stagneert de groei. Dat signaleert ABN AMRO in een...

Lees bericht

Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid