Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland


Oprichters van Casper (v.l.n.r.) Peter Van Praet, Matthias Laga en Zhong Xu

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

“De eerste Nederlandse Casper komt niet in een achterafstraatje, maar volledig zichtbaar in het straatbeeld”, zegt Matthias Laga, een van de drie oprichters. Casper is een knipoog naar het bekende spookje. Naast Matthias Laga zijn Zhong Xu en Peter Van Praet de initiatiefnemers van de formule.

Tien virtuele foodconcepten

Casper telt per locatie tien virtuele horecaconcepten binnen de keukenmuren, die uiteenlopend zijn in smaakvoorkeuren. Laga: “Dat maakt het mogelijk voor mensen thuis om in één bestelling meerdere wensen in te vullen. Het menu biedt immers voor ieder wat wils: van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager”.

Binnen 30 minuten bezorging

De bezorging wordt geregeld door Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo. Laga: “Zij zorgen ervoor dat de gerechten binnen dertig minuten worden bezorgd.” Casper had in 2021 een omzetgroei van 210 procent en leverde meer dan 230.000 gerechten. Voor Slingshot Ventures uit Amsterdam, ondernemers Zhong Xu en Jan Hollez van Deliverect en Jürgen Ingels van Smartfin reden om de keten groeikapitaal te verschaffen en de stap naar andere landen te laten maken. Casper breidt in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland uit naar Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht en Lille krijgt de eerste locatie in Frankrijk. In het vierde kwartaal volgt Luxemburg.

(In de aankomende uitgave van @FodClicks meer over de plannen van Casper. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid