Gratis scan helpt horecaondernemers bedrijf te verduurzamen
Horecava - Stichting Duurzame Horeca Nederland lanceert tijdens de Horecava Limited op 1 februari haar nieuwe site. Op de site kunnen horecaondernemers een scan maken van hun bedrijf, zodat duidelijk wordt op welk gebied van duurzaamheid nog winst is te behalen.
De site geeft aan op welke gebieden duurzaamheid betrekking heeft. Minke Vorstenbosch, voorzitter van Duurzame Horeca Nederland: "Veel restaurants denken dat om te verduurzamen ze meer vegetarische gerechten moeten aanbieden. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar er zijn veel meer onderdelen waarop je kunt verduurzamen. Wij richten ons op zes pijlers: voedsel, afval, water, energie, huisvesting en menskracht.”
Een aantal eenvoudige maatregelen kan al een kostenbesparing opleveren, zoals een kleinere kaart, dagmenu’s of overstappen op een goedkopere groene energieleverancier. Vorstenbosch: “Door het invullen van de gratis scan op de site, krijg je binnen 5 minuten een advies op maat gemaild. Zo kunnen ondernemers na de lock-down een duurzamere doorstart maken.”
De Stichting Duurzame Horeca Leiden (eo) is een instelling met ANBI-status, die werkt op basis van donaties. Om het werk te kunnen doen, zijn zij permanent op zoek naar fondsen. Tijdens Horecava Limited wordt verteld hoe eenvoudig het verduurzamen van een bedrijf kan zijn en dat er ook geld mee is te verdienen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht