Grootste deelname ooit aan ‘Week zonder Vlees’


Campagnebeelden uit Week Zonder Vlees & Zuivel 2024

Actie - Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft deelgenomen aan de zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Met 2,8 miljoen deelnemers was het de grootste deelname aan de actieweek ooit. Dat meldt de organisatie.

De week kende naast een recordaantal deelnemers ook veel tegengeluiden en boerenprotesten. De actieweek die moet aanzetten tot een verdragsverandering in het consumeren van minder vlees en zuivel wordt al sinds 2018 gehouden.

Campagne

De campagne werd in de eerste week van maart (4 t/m 10 maart) breed uitgedragen en vond zijn plek naar supermarkten, bedrijf- en schoolkantines, restaurants, radio, tv, kranten en online. Dit jaar namen er aan de actieweek 52 partners aan deel. Mede door deze partners is er tijdens de week bewustzijn gecreëerd over de impact van vlees en zuivel en werd er op een laagdrempelige manier inspiratie gedeeld over meer plantaardig eten. En met succes: ruim 66% van de Nederlanders geeft aan in de afgelopen maand iets gezien of gehoord te hebben over het minder eten van vlees en zuivel.

Bron: Week Zonder Vlees & Zuivel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Belgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht

Week Zonder Vlees 2020 telde 2,4 miljoen deelnemers

Actieweek – Het lijkt nu een eeuwigheid geleden, maar de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart 2020 was absoluut een succes. Veel foodketens haakten aan bij het initiatief. Dat blijkt nu ook uit de cijfers. Aan de derde Week Zonder Vlees hebben maar liefst 2,4 miljoen Nederlanders meegedaan, 14 procent van de Nederlandse bevolking.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid