HAK heeft nu eigen fabriek voor de stazakken


Industrie - Groentefabrikant HAK neemt vandaag in Giessen een nieuwe fabriek met een volautomatische stazakkenlijn in gebruik voor stazakken voor 1 persoonsverpakkingen en voor grootverbruik binnen de professionele keukens. HAK heeft de stazakkenlijn al in gebruik sinds begin september en draaide de afgelopen 10 weken proefproducties. De nieuwe stazakkenlijn is o.a. geschikt voor het afvullen van een breed pallet aan producten zoals (enkelvoudige) bonen, bonenmixen, bonenschotels, (pasta)sauzen, soepen, samengestelde groenteschotels, groentemixen, enkelvoudige groenten en zogenaamde saladeverrijkers. De verpakkingen variëren van 100 ml (ca.100 gram) tot 2 liter (ca. 2 kg). 12 miljoen Het bedrijf startte eind 2015 met de verkoop van bonen in stazak die in korte tijd immens populair zijn geworden onder een voornamelijk jongere doelgroep (20-35) en moderne eters. Sindsdien verkocht HAK, die tot voor kort de stazakken met bonen liet afvullen bij een externe leverancier, al meer dan 12 miljoen zakken, goed voor zo’n €15 miljoen omzet. De HAK stazakken zijn inmiddels ook in België en Duitsland geïntroduceerd. Keerpunt HAK ceo Timo Hoogeboom spreekt van een in de markt unieke fabriek, die technologisch geavanceerd is De officiële ingebruikname is voor het bedrijf een belangrijk keerpunt op de strategische koers die sinds 2012 is ingezet. HAK maakt nu meer dan 95% van zijn producten (groenten in glas, stazakken en koelverse groenten) zelf waardoor het bedrijf de volledige regie heeft over de kwaliteitsbeheersing, research & development en productontwikkeling. Hoogeboom: “De komende jaren zullen we groenten en peulvruchten, in pot, stazak en koelvers onder het HAK-merk en in het geval van stazak en koelvers ook onder het label van derden gaan produceren.” In foodservice gaat dochter Peter van Halder de HAK-producten in grootverbruik-verpakking leveren. Bron: @FoodClicks Industrie - Groentefabrikant HAK neemt vandaag in Giessen een nieuwe fabriek met een volautomatische stazakkenlijn in gebruik voor stazakken voor 1 persoonsverpakkingen en voor grootverbruik binnen de professionele keukens. HAK heeft de stazakkenlijn al in gebruik sinds begin september en draaide de afgelopen 10 weken proefproducties. De nieuwe stazakkenlijn is o.a. geschikt voor het afvullen van een breed pallet aan producten zoals (enkelvoudige) bonen, bonenmixen, bonenschotels, (pasta)sauzen, soepen, samengestelde groenteschotels, groentemixen, enkelvoudige groenten en zogenaamde saladeverrijkers. De verpakkingen variëren van 100 ml (ca.100 gram) tot 2 liter (ca. 2 kg). 12 miljoen Het bedrijf startte eind 2015 met de verkoop van bonen in stazak die in korte tijd immens populair zijn geworden onder een voornamelijk jongere doelgroep (20-35) en moderne eters. Sindsdien verkocht HAK, die tot voor kort de stazakken met bonen liet afvullen bij een externe leverancier, al meer dan 12 miljoen zakken, goed voor zo’n €15 miljoen omzet. De HAK stazakken zijn inmiddels ook in België en Duitsland geïntroduceerd. Keerpunt HAK ceo Timo Hoogeboom spreekt van een in de markt unieke fabriek, die technologisch geavanceerd is De officiële ingebruikname is voor het bedrijf een belangrijk keerpunt op de strategische koers die sinds 2012 is ingezet. HAK maakt nu meer dan 95% van zijn producten (groenten in glas, stazakken en koelverse groenten) zelf waardoor het bedrijf de volledige regie heeft over de kwaliteitsbeheersing, research & development en productontwikkeling. Hoogeboom: “De komende jaren zullen we groenten en peulvruchten, in pot, stazak en koelvers onder het HAK-merk en in het geval van stazak en koelvers ook onder het label van derden gaan produceren.” In foodservice gaat dochter Peter van Halder de HAK-producten in grootverbruik-verpakking leveren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid