Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip


Gehakt, worstjes en hamburgers in een samenstelling van rundvlees gemengd met kippenvlees

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Hybride producten zijn al wel bekend, maar daarmee worden in de regel producten aangeduid die bestaan vlees en plantaardige producten. De variant van kip en rundvlees is nieuw. Hoe Albert Heijn zelf op het idee is gekomen werd niet geheel duidelijk. VP Quality Product safety  and Sustainability  Anita Scholte op Reimer bij AH/Ahold Delhaize, die de presentatie verzorgde bij afwezigheid van CEO Marit van Egmond van AH vond het vooral heel logisch om die twee vleesproducten met elkaar te mengen. “De CO2-uitstoot neemt enorm af en de producten worden goedkoper omdat kippenvlees goedkoper is en dat past goed in het bereikbaar maken van goed en gezond eten voor iedereen,” aldus de toelichting.

AH gaat klant helpen

Het afgelopen jaar heeft Albert Heijn forse stappen kunnen zetten als het gaat om het verduurzamen van verpakkingen en CO2-uitstoot. Maar ook op andere terreinen is forse vooruitgang geboekt. Zodanig dat de aanvraag om voortaan als B Corp-bedrijf verder te gaan is ingediend. Albert Heijn gaat de klanten ook steeds meer helpen om te verduurzamen. Als eerste supermarktbedrijf gaat de Zaanse keten informatie over de CO2e-uitstoot - of de inschatting hiervan - op eigenmerkproducten en op recepten plaatsten. AH wil namelijk het ook voor de consumenten makkelijker maken om klimaatbewuster te kiezen en te koken . Via de Allerhande en de app wordt hierover meer informatie gegeven.

Eiwittransitie

Maar ook op het gebeid van plantaardig eten gaat AH vaart maken. Zo introduceerde het bedrijf een nieuw plantaardig eigenmerk assortiment AHTerra met inmiddels 250 artikelen (april 2024), om de eiwittransitie te versnellen en de plantaardige keuze voor klanten nog makkelijker te maken. Albert Heijn heeft de ambitie dat in 2025 50% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong is en in 2030 60%.

Non food

Albert Heijn zet ook in op de verdere verduurzaming van eigenmerkproducten in het persoonlijke verzorging én schoonmaak-assortiment. Denk aan vernieuwingen als; ultra geconcentreerde wasmiddelen in kleinere flessen, speciale wasmiddelen die al goed wassen bij 20 graden, microplasticvrije douchegel en shampoo, en verschillende navulverpakkingen. Die navulverpakkingen bestaan dan veelal niet meer uit flessen, maar uit zakken, want de dop is weer slecht voor de CO2-uitstoot.

Bron: AH/@FoodClicks

In AllerHande wordt met een kleurcode aangegeven wat de CO2-uitstoot is
Bij de eieren van het eigen merk gaat Albert Heijn de CO2-uitstoot vermelden

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Poiesz en Bidfood introduceren foodconcept voor de zorg

Samenwerking – Supermarktketen Poiesz en Bidfood hebben de handen ineen geslagen om de zorgmarkt beter te bedienen. Poiesz die vooral gevestigd is in Noord-Nederland gaan een compleet zorgconcept aanbieden met een persoonlijk en regionaal assortiment onder de naam Smakeluk. De samenwerking werd op het HorecaEvenTT in Leeuwarden bekendgemaakt.

Lees bericht


Veel retailers worstelen met onderscheidend vermogen

Onderzoek – Veel retailers hebben moeite met het creëren van onderscheidend vermogen en een sterke en loyale fanbase. Dat blijkt uit onderzoek dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door Q&A Retail. Slechts 11% van de retailers wordt door consumenten op alle fronten goed beoordeeld.

Lees bericht

Quirine de Weerd van Lidl MVO Manager van 2024

Verkiezing - Quirine de Weerd, hoofd corporate affairs bij Lidl Nederland, is door Van der Molen E.I.S. uitgeroepen tot MVO Manager van het Jaar 2024. De titel is een erkenning voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan duurzaamheid, waarmee ze binnen en buiten de organisatie impact maakt.

Lees bericht

AH trapt kerst af met commercial en gerechtentoren

Supermarkten - Albert Heijn is vrijdagochtend de kerstperiode gestart met de bekendmaking van de nieuwe kerstcommercial en door een toelichting te geven op de belangrijkste kerstartikelen. Het kerstnummer ‘Last Christmas van Wham! vormt de basis voor de nieuwe kerstcommercial en als het gaat om het assortiment dan spelen gemaksproducten, die in de gerechtentoren kunnen worden opgenomen een belangrijke rol bij...

Lees bericht


Innovatief restwarmte-terugwinningsproject bij PMI

Duurzaamheid - Een bont gezelschap van ingenieurs en andere technici kwam onlangs samen bij Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom. Niet om de achtergronden te horen over de productie van de IQOS-heats die daar worden gemaakt, maar om de details te horen over uniek restwarmte-terugwinningsproject dat PMI samen met JOA Air Solutions uit Delft heeft opgezet.

Lees bericht

Albert Heijn Nederland behaalt B Corp certificering

Duurzaamheid - Albert Heijn Nederland heeft de B Corp certificering ontvangen. Dat heeft het Zaanse retailbedrijf maandag bekendgemaakt. Het behalen van de B Corp certificering ziet AH als een aanmoediging om op de ingeslagen weg naar verdere verduurzaming in te gaan.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid