Helft Scheveningse strandpaviljoens heeft geen Noordzeevis op menu


Strandpaviljoens - De Noordzee ligt er voor de deur, maar toch staat bij bijna de helft van de strandpaviljoens geen enkele Noordzeevis op de menukaart. Dat blijkt uit onderzoek onder 47 strandpaviljoens aan de Scheveningse Kust. Uit het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het tweede jaar op rij uitvoerde in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen blijkt dat bij 43 procent van de 47 onderzochte strandpaviljoens geen enkele Noordzeevis op de kaart staat. Eén op de drie strandpaviljoens heeft slechts één vissoort uit de Noordzee op de kaart staan. Weinig variatie De horecagelegenheden aan het strand die wel Noordzeevis presenteren, bieden vaak weinig variëteit. De top vijf van meest geserveerde vis bij de strandpaviljoens bestaat uit zalm, sliptong, zeebaars, tonijn en kabeljauw. Hiervan is alleen de slibtong uit de Noordzee afkomstig. De Noordzeevissen tarbot, heek en griet worden zelden of nooit op de menukaart aangeboden. Schol en tong staan soms op de kaart vermeld. Bron: Schuttelaar & Partners Strandpaviljoens - De Noordzee ligt er voor de deur, maar toch staat bij bijna de helft van de strandpaviljoens geen enkele Noordzeevis op de menukaart. Dat blijkt uit onderzoek onder 47 strandpaviljoens aan de Scheveningse Kust. Uit het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het tweede jaar op rij uitvoerde in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen blijkt dat bij 43 procent van de 47 onderzochte strandpaviljoens geen enkele Noordzeevis op de kaart staat. Eén op de drie strandpaviljoens heeft slechts één vissoort uit de Noordzee op de kaart staan. Weinig variatie De horecagelegenheden aan het strand die wel Noordzeevis presenteren, bieden vaak weinig variëteit. De top vijf van meest geserveerde vis bij de strandpaviljoens bestaat uit zalm, sliptong, zeebaars, tonijn en kabeljauw. Hiervan is alleen de slibtong uit de Noordzee afkomstig. De Noordzeevissen tarbot, heek en griet worden zelden of nooit op de menukaart aangeboden. Schol en tong staan soms op de kaart vermeld. Bron: Schuttelaar & Partners

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid