Hello Fresh vraagt Duitse klanten te annuleren tegen 10 euro bonus


De elektrische wagens waarmee HelloFresh in de Amsterdamse binnenring maaltijdboxen bezorgt

Maaltijdbezorging – Het was een zeer ongebruikelijk aanbod dat Hello Fresh in Duitsland onlangs deed; met kerst was het aantal bestellingen zo groot, dat de vaste klanten hun wekelijkse maaltijdbox konden annuleren in ruil voor 10 euro op hun rekening.

De 10 euro moest gezien worden als bedankje omdat de maaltijdbezorger Hello Fresh tegen de grenzen van hun capaciteit aanzaten tegen het einde van het jaar. Zeker de laatste maanden van 2020 is Hello Fresh in Duitsland zeer succesvol, het bedrijf verdubbelde afgelopen jaar de omzet.

Het aanbod dat werd gedaan om de drukte weg te nemen was eenmalig en leverde naast een spraakmakende actie ook de nodige publiciteit op. Of klanten er blij mee waren is de vraag. Veel Duitse consumenten zijn recent pas overgeschakeld op e maaltijdboxen en zochten juist het gemak rondom de feestdagen van de kant-en-klare-pakketten.

Volgens Hello Fresh zat het probleem van niet kunnen leveren vooral in leveringen die niet op tijd konden worden gedaan door producenten, omdat er tijdens de feestdagen minder werd geproduceerd. Ook konden de levertijden niet meer worden nagekomen door de bezorgers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Maaltijdbox kost gezin bijna 3000 euro per jaar

Analyse – Maaltijdboxen zijn nog altijd populair bij gezinnen. Gemiddeld geeft een gezin bijna 3000 euro (€2877) uit aan een maaltijdbox-abonnement voor 4 personen. In zo’n abonnement zitten dan 3 maaltijden per week. De berekeningen van Foodboxen.nl zijn uitgevoerd op basis van een abonnement voor 40 weken.

Lees bericht

HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees bericht

Supermarkt-app Crisp en maaltijdbox De Krat gaan samen

Overname - App-only supermarkt Crisp en maaltijdbox De Krat gaan voortaan samen verder. Met de overname kan Crisp haar klanten een nog completere variatie aan gemaksopties bieden, zo laat Crisp weten. Door de overname kunnen de klanten niet alleen bij Crisp terecht voor de dagelijkse boodschappen, recepten en kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken, maar ook kiezen voor een maaltijdbox met...

Lees bericht


‘Nederlander beknibbelt op kerstdiner vanwege inflatie’

Onderzoek – Een kleiner gezelschap aan de eettafel en een minder luxe kerstmenu. Dat is het gevolg van de inflatie dat ook mensen parten speelt tijdens de feestdagen. Volgens onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh leveren de hoge prijzen van voedsel de Nederlander wel degelijk zorgen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid