HelloFresh ziet omzet groeien en verlies afnemen


Bezorgservice - Maaltijdboxbezorger HelloFresh groeit en wist het verlies verder terug te dringen; steeg de omzet in 2018 met 41,4% naar 1,28 miljard euro, het verlies van 82,8 miljoen euro lag 6,7% lager dan in 2017. HelloFresh kreeg er in 2018 flink meer klanten bij en verwerkte ook aanzienlijk meer bestellingen. De omzet kwam hierdoor hoger uit en ook werden de operationele verliezen beperkt. Quitte Topman Dominik Richter, medeoprichter van het Duitse bedrijf, zegt in een toelichting dat 2018 een goed jaar is geweest voor HelloFresh, zo niet het meest succesvolle jaar. Het concern, dat inmiddels acht jaar actief is, verwacht dit jaar de omzet met 25 tot 30 procent te verhogen. Nog dit jaar hoopt het bedrijf quitte te draaien. Bron: @FoodClicks Bezorgservice - Maaltijdboxbezorger HelloFresh groeit en wist het verlies verder terug te dringen; steeg de omzet in 2018 met 41,4% naar 1,28 miljard euro, het verlies van 82,8 miljoen euro lag 6,7% lager dan in 2017. HelloFresh kreeg er in 2018 flink meer klanten bij en verwerkte ook aanzienlijk meer bestellingen. De omzet kwam hierdoor hoger uit en ook werden de operationele verliezen beperkt. Quitte Topman Dominik Richter, medeoprichter van het Duitse bedrijf, zegt in een toelichting dat 2018 een goed jaar is geweest voor HelloFresh, zo niet het meest succesvolle jaar. Het concern, dat inmiddels acht jaar actief is, verwacht dit jaar de omzet met 25 tot 30 procent te verhogen. Nog dit jaar hoopt het bedrijf quitte te draaien. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Geld en tijdgebrek belemmeren mensen duurzamer te leven’

Onderzoek – Vrouwen leven hun duurzame gewoontes meer na dan mannen, hoewel mannen van zich zelf vinden dat zij duurzamer bezig zijn. Dat blijkt uit onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Daarnaast blijkt dat mensen graag duurzamer willen leven, maar door geld of tijdgebrek daar niet aan toe komen.

Lees bericht


Maaltijdbox kost gezin bijna 3000 euro per jaar

Analyse – Maaltijdboxen zijn nog altijd populair bij gezinnen. Gemiddeld geeft een gezin bijna 3000 euro (€2877) uit aan een maaltijdbox-abonnement voor 4 personen. In zo’n abonnement zitten dan 3 maaltijden per week. De berekeningen van Foodboxen.nl zijn uitgevoerd op basis van een abonnement voor 40 weken.

Lees bericht


Maaltijdboxen vooral populair onder twintigers

Onderzoek – Abonnementen op maaltijdboxen zoals HelloFresh en Uitgekookt blijken vooral populair te zijn onder jong volwassenen. Uit onderzoek van vergelijkingssite Slimster.nl blijkt dat bijna één op de tien Nederlanders tussen de 18 en 30 jaar gebruikmaakt van een abonnement op een maaltijdbox

Lees bericht


HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees bericht

‘Nederlander beknibbelt op kerstdiner vanwege inflatie’

Onderzoek – Een kleiner gezelschap aan de eettafel en een minder luxe kerstmenu. Dat is het gevolg van de inflatie dat ook mensen parten speelt tijdens de feestdagen. Volgens onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh leveren de hoge prijzen van voedsel de Nederlander wel degelijk zorgen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid