Hema-artikelen exclusief bij Jumbo ook als AH de koper wordt


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – Ook al wordt Albert Heijn de koper van warenhuis Hema, dan nog komen de Hema-producten bij de Jumbo supermarkten te liggen en niet bij Albert Heijn. Jumbo heeft namelijk een meerjarig contract met de exclusiviteit van verkoop van Hema-producten in Nederland en België.

Dat heeft Jumbo laten weten in een reactie aan @FoodClicks. Jumbo kondigde in een eerder deze week verschenen persbericht over de gerealiseerde omzetcijfers aan dat in 2021 in alle filialen van Jumbo artikelen zouden komen te liggen van Hema. Nu is dat voorbehouden aan enkele grotere Jumbo-winkels. De opname van de nonfood-artikelen pasten in de samenwerking die beide bedrijven aanvankelijk voor ogen hadden staan; zij spraken de intentie uit een zestal winkels gezamenlijk te gaan op zetten. Nu ondernemer Marcel Boekhoorn als eigenaar is vertrokken en het warenhuis in handen is van een aantal financials is er een totaal andere situatie ontstaan.

Exclusief

Daarnaast houden de geruchten aan dat Albert Heijn een van de geïnteresseerde overnamepartijen is. Als die overname er komt, mag Albert Heijn dus geen huishoudelijke producten van Hema in hun winkels verkopen. Jumbo laat weten het nog te vroeg is om te kunnen stellen dat Albert Heijn of een andere partij een overnamekandidaat is. Jumbo is dat zelf niet, volgens Jumbo-topman Frits van Eerd eerder. Jumbo geeft aan: “Wij gaan niet speculeren over specifieke situaties, maar we kunnen in het algemeen wel aangeven dat wij een langjarig contract met Hema hebben dat stevig in elkaar zit en is gebaseerd op exclusiviteit in Nederland en België. Een eventuele wijziging in het eigenaarschap van Hema verandert hier niets aan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de servicebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee. De praktijk is lastiger. We gaan de nieuwe werking van de servicebalie daarom de komende tijd op onderdelen herzien. In heel veel winkels gaat het hartstikke goed, en in sommige winkels gaan we bijsturen.” Dat gaf Constantijn Ninck Blok,...

Lees bericht


Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht



‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid