Hema-artikelen exclusief bij Jumbo ook als AH de koper wordt


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – Ook al wordt Albert Heijn de koper van warenhuis Hema, dan nog komen de Hema-producten bij de Jumbo supermarkten te liggen en niet bij Albert Heijn. Jumbo heeft namelijk een meerjarig contract met de exclusiviteit van verkoop van Hema-producten in Nederland en België.

Dat heeft Jumbo laten weten in een reactie aan @FoodClicks. Jumbo kondigde in een eerder deze week verschenen persbericht over de gerealiseerde omzetcijfers aan dat in 2021 in alle filialen van Jumbo artikelen zouden komen te liggen van Hema. Nu is dat voorbehouden aan enkele grotere Jumbo-winkels. De opname van de nonfood-artikelen pasten in de samenwerking die beide bedrijven aanvankelijk voor ogen hadden staan; zij spraken de intentie uit een zestal winkels gezamenlijk te gaan op zetten. Nu ondernemer Marcel Boekhoorn als eigenaar is vertrokken en het warenhuis in handen is van een aantal financials is er een totaal andere situatie ontstaan.

Exclusief

Daarnaast houden de geruchten aan dat Albert Heijn een van de geïnteresseerde overnamepartijen is. Als die overname er komt, mag Albert Heijn dus geen huishoudelijke producten van Hema in hun winkels verkopen. Jumbo laat weten het nog te vroeg is om te kunnen stellen dat Albert Heijn of een andere partij een overnamekandidaat is. Jumbo is dat zelf niet, volgens Jumbo-topman Frits van Eerd eerder. Jumbo geeft aan: “Wij gaan niet speculeren over specifieke situaties, maar we kunnen in het algemeen wel aangeven dat wij een langjarig contract met Hema hebben dat stevig in elkaar zit en is gebaseerd op exclusiviteit in Nederland en België. Een eventuele wijziging in het eigenaarschap van Hema verandert hier niets aan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees bericht
Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht


Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid