Hema-artikelen exclusief bij Jumbo ook als AH de koper wordt


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – Ook al wordt Albert Heijn de koper van warenhuis Hema, dan nog komen de Hema-producten bij de Jumbo supermarkten te liggen en niet bij Albert Heijn. Jumbo heeft namelijk een meerjarig contract met de exclusiviteit van verkoop van Hema-producten in Nederland en België.

Dat heeft Jumbo laten weten in een reactie aan @FoodClicks. Jumbo kondigde in een eerder deze week verschenen persbericht over de gerealiseerde omzetcijfers aan dat in 2021 in alle filialen van Jumbo artikelen zouden komen te liggen van Hema. Nu is dat voorbehouden aan enkele grotere Jumbo-winkels. De opname van de nonfood-artikelen pasten in de samenwerking die beide bedrijven aanvankelijk voor ogen hadden staan; zij spraken de intentie uit een zestal winkels gezamenlijk te gaan op zetten. Nu ondernemer Marcel Boekhoorn als eigenaar is vertrokken en het warenhuis in handen is van een aantal financials is er een totaal andere situatie ontstaan.

Exclusief

Daarnaast houden de geruchten aan dat Albert Heijn een van de geïnteresseerde overnamepartijen is. Als die overname er komt, mag Albert Heijn dus geen huishoudelijke producten van Hema in hun winkels verkopen. Jumbo laat weten het nog te vroeg is om te kunnen stellen dat Albert Heijn of een andere partij een overnamekandidaat is. Jumbo is dat zelf niet, volgens Jumbo-topman Frits van Eerd eerder. Jumbo geeft aan: “Wij gaan niet speculeren over specifieke situaties, maar we kunnen in het algemeen wel aangeven dat wij een langjarig contract met Hema hebben dat stevig in elkaar zit en is gebaseerd op exclusiviteit in Nederland en België. Een eventuele wijziging in het eigenaarschap van Hema verandert hier niets aan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht


Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

BP Vlamings Dinteloord opent aparte TabakSpeciaalZaak

Tankstation – BP Dinteloord is naar alle waarschijnlijkheid het eerste Nederlandse tankstation dat een eigen TabakSpeciaalZaak heeft geopend. De vestiging ging deze week open en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving van dit moment. De TabakSpeciaalZaak is in een aparte, afgescheiden ruimte van de tankshop ingericht.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid