Hema-artikelen exclusief bij Jumbo ook als AH de koper wordt


HEMA-artikelen bij Jumbo Foodmarkt in Breda

Formulenieuws – Ook al wordt Albert Heijn de koper van warenhuis Hema, dan nog komen de Hema-producten bij de Jumbo supermarkten te liggen en niet bij Albert Heijn. Jumbo heeft namelijk een meerjarig contract met de exclusiviteit van verkoop van Hema-producten in Nederland en België.

Dat heeft Jumbo laten weten in een reactie aan @FoodClicks. Jumbo kondigde in een eerder deze week verschenen persbericht over de gerealiseerde omzetcijfers aan dat in 2021 in alle filialen van Jumbo artikelen zouden komen te liggen van Hema. Nu is dat voorbehouden aan enkele grotere Jumbo-winkels. De opname van de nonfood-artikelen pasten in de samenwerking die beide bedrijven aanvankelijk voor ogen hadden staan; zij spraken de intentie uit een zestal winkels gezamenlijk te gaan op zetten. Nu ondernemer Marcel Boekhoorn als eigenaar is vertrokken en het warenhuis in handen is van een aantal financials is er een totaal andere situatie ontstaan.

Exclusief

Daarnaast houden de geruchten aan dat Albert Heijn een van de geïnteresseerde overnamepartijen is. Als die overname er komt, mag Albert Heijn dus geen huishoudelijke producten van Hema in hun winkels verkopen. Jumbo laat weten het nog te vroeg is om te kunnen stellen dat Albert Heijn of een andere partij een overnamekandidaat is. Jumbo is dat zelf niet, volgens Jumbo-topman Frits van Eerd eerder. Jumbo geeft aan: “Wij gaan niet speculeren over specifieke situaties, maar we kunnen in het algemeen wel aangeven dat wij een langjarig contract met Hema hebben dat stevig in elkaar zit en is gebaseerd op exclusiviteit in Nederland en België. Een eventuele wijziging in het eigenaarschap van Hema verandert hier niets aan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH start gratis bezorgservice AH Compact

Formulenieuws – Nog steeds geen winstgevende service, maar Albert Heijn zet volop in op de groei van online boodschappen doen met haar bezorgservice. Het bedrijf ziet de toegenomen belangstelling bij de consument en wil een grotere rol spelen in het bezorgen. Niet alleen heeft de supermarktketen de bezorgcapaciteit in krap twaalf maanden verdubbeld, ook lanceert Albert Heijn vandaag een nieuwe, gratis...

Lees berichtUitrol AH to go bij tankstations bp pas in 2021

Petrol – De uitrol van de Albert Heijn to go-locaties op zo’n 100 bp tankstations in Nederland zal niet, zoals eerder aangekondigd, na de zomer van 2020 starten, maar pas in 2021. een woordvoerder van Albert Heijn heeft dat tegenover @FoodClicks bevestigd.

Lees bericht

Saladebar Albert Heijn voortaan in 100 winkels

Formulenieuws - Na een succesvolle pilot in meerdere winkels rolt Albert Heijn het concept Saladebar uit naar 100 winkels. Bij deze locties zitten ook AH to go’s. De Saladebar is onderdeel van de versafdeling, waar vers, gezond en gemak voor de klant centraal staan.

Lees bericht


La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht

Heerschap Groep in 2022 van Jumbo naar Albert Heijn

Supermarkt - Heerschap Groep gaat vanaf januari 2022 met vijf Jumbo winkels over op de Albert Heijn formule.  Daarnaast gaan Heerschap Groep en de supermarktketen samenwerken om de ambachtelijke  producten van Bakkerij Heerschap toe te voegen aan het Streeckgenoten assortiment van Albert Heijn.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid