HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten


Het vernieuwde restaurant bij de HEMA in Assen / Foto bij: Menno Ridderhof

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

De HEMA-Voorburg heeft alleen een vernieuwde take-away. De vestiging in Assen heeft naast een afhaalcounter ook een nieuw restaurant. Ook daarin zijn door HEMA aanpassingen aangebracht. In tegenstelling tot de locaties met La Place is het assortiment in het HEMA-restaurant iets beperkter, maar de broodjes, de koffie en de taart en ijsjes zijn wel typisch HEMA. Het assortiment in een HEMA-restaurant is meer gericht op de gast die even gaat zitten en niet zoals bij La Place op de gast die langer verblijft. Alle locaties zijn zogenaamde pilot-vestigingen omdat HEMA de komende tijd wil kijken wat de aanpassingen doen bij de HEMA-klanten.

Schepkoek

De HEMA-counters in Voorburg en Assen voor de take-away hebben naast de bekende belegde broodjes koffie en gebak ook het nieuwe concept SchepKoek. Hier kunnen klanten hun koekjes zelf scheppen in een pot, of kant-en-klaar meenemen in een pot. Ook het eigen concept Blij-ijsje is aanwezig, net als de rookworst en de hotdogs.

Tompouce

De tompouces ontbreken nergens. Dit is verreweg het meest bekende HEMA-product. Tijdens Koningsdag verkoopt HEMA er meer dan 1 miljoen

Bron: HEMA/@FoodClicks

Hotdog, koffie en Schepkoek in de foodcounter Foto's: Menno Ridderhof
Gebak en taart mag natuurlijk niet ontbreken bij HEMA
Het nieuwe concept De Schepkoek bij HEMA
Vooraanzicht van de hotdogcounter en de koofiebar
Restaurantoverzicht

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees berichtMarco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees berichtRIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid