HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten
![](/images/made/uploads/1682442068333_1000_545_90.jpg)
Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.
De HEMA-Voorburg heeft alleen een vernieuwde take-away. De vestiging in Assen heeft naast een afhaalcounter ook een nieuw restaurant. Ook daarin zijn door HEMA aanpassingen aangebracht. In tegenstelling tot de locaties met La Place is het assortiment in het HEMA-restaurant iets beperkter, maar de broodjes, de koffie en de taart en ijsjes zijn wel typisch HEMA. Het assortiment in een HEMA-restaurant is meer gericht op de gast die even gaat zitten en niet zoals bij La Place op de gast die langer verblijft. Alle locaties zijn zogenaamde pilot-vestigingen omdat HEMA de komende tijd wil kijken wat de aanpassingen doen bij de HEMA-klanten.
Schepkoek
De HEMA-counters in Voorburg en Assen voor de take-away hebben naast de bekende belegde broodjes koffie en gebak ook het nieuwe concept SchepKoek. Hier kunnen klanten hun koekjes zelf scheppen in een pot, of kant-en-klaar meenemen in een pot. Ook het eigen concept Blij-ijsje is aanwezig, net als de rookworst en de hotdogs.
Tompouce
De tompouces ontbreken nergens. Dit is verreweg het meest bekende HEMA-product. Tijdens Koningsdag verkoopt HEMA er meer dan 1 miljoen
Bron: HEMA/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’
Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.
Lees berichtGrote prijsverschillen in een ‘diner voor 2’ binnen Europa
Analyse – Wat kost een avondje uit eten gaan in Europa? Ferrygogo zocht het uit en kwam tot de ontdekking dat Portugal, Spanje en Griekenland in Europa voordelig zijn. Voor een driegangendiner voor twee personen ben je in Zwitserland en Denemarken het meest kwijt.
Lees berichtRestaurant Beluga Maastricht gered van faillissement
Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.
Lees berichtEigen horecalocatie van Center Parcs op Zuiderzoet
Leisure – Vakantieparkorganisatie Center Parcs gaat voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland beheren. Het restaurant komt op het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde.
Lees berichtRestaurant ’t Slaakhuys opent in ‘Vrije Volk’-pand in Rotterdam
Horeca - Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys. Het historische pand aan de Slaak heeft een flinke transformatie ondergaan.
Lees berichtErnest van de Voort Managing Director ai bij La Place
Benoeming – Ernest van de Voort is benoemd als Managing Director ad interim bij La Place restaurants. Hij volgt daarmee de vertrekkende algemeen directeur Alice Theunissen voorlopig op. Dit is woensdag bekend gemaakt.
Lees bericht