High end restaurant Secret Garden opent in Amsterdam


Tropische sferen bij Secret Garden in Amsterdam

Horeca - Deze week is in Amsterdam high end restaurant Secret Garden geopend. Het interieur van de locatie is geïnspireerd op horecagelegenheden in onder meer Londen, Madrid, Dubai en Parijs. Secret Garden is daarmee geen plek waar je alleen kunt dineren.

Secret Garden is geopend in een monumentaal pand aan de Reguliersdwarsstraat, met een fraai verstopte binnentuin aan de achterzijde. Ook binnen floreert de groene weelde; door het gebruik van natuurlijke producten als hout, metaal en steen, veel groen en planten. Het horecabedrijf is een nieuw initiatief van broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes. Met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale horeca, misten zij in Amsterdam ‘een echt volwassen, internationaal georiënteerde zaak met beleving. Een etablissement waar je na het diner niet de stad meer in hoeft, omdat je er de avond voort kunt zetten met cocktails’.

Drie ruimtes

Het monumentale pand is van binnen en van buiten volledig gerenoveerd, onder het oog van architect Will Erens van Too Many Agencies, bekend van onder meer het werk voor Lolo Amsterdam, SushiSamba London en The Markt New York. Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende ruimtes. In het Garden Restaurant wanen bezoekers zich in tropische sferen door de vanuit het plafond komende beplanting en het felle kleurgebruik. In de Bar Lounge bevindt zich een ruime cocktailbar, waaraan ook gegeten kan worden. De Private Garden Room is voorzien van eigen bar en cocktailstation en kijkt uit over de monumentale tuin. Hier is ruimte voor groepen tot 46 man voor een sitting diner (tot 60 staand) en mogelijkheid voor aanvullend entertainment.

Fusion style

De keuken wordt geleid door chef-kok Jeroen Romanesko, voorheen werkzaam bij onder meer sterrenrestaurant Lucas Rive, De Nederlanden en Kitchen & Bar Van Rijn. Het menu van Secret Garden is samengesteld vanuit de Nikkei Cuisine. Deze fusion stijl combineert de delicate en elegante smaken van de Japanse keuken met die van de Peruviaanse keuken. Op het menu daarom traditionele Peruviaanse ceviche tot Wagu A4 steak van de robata grill. De Japans-Peruviaanse fusion is ook op de cocktailkaart terug te vinden, met cocktails die veel Zuid-Amerikaanse producten bevatten.

Bron: Secret Garden/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid