High end restaurant Secret Garden opent in Amsterdam

Horeca - Deze week is in Amsterdam high end restaurant Secret Garden geopend. Het interieur van de locatie is geïnspireerd op horecagelegenheden in onder meer Londen, Madrid, Dubai en Parijs. Secret Garden is daarmee geen plek waar je alleen kunt dineren.
Secret Garden is geopend in een monumentaal pand aan de Reguliersdwarsstraat, met een fraai verstopte binnentuin aan de achterzijde. Ook binnen floreert de groene weelde; door het gebruik van natuurlijke producten als hout, metaal en steen, veel groen en planten. Het horecabedrijf is een nieuw initiatief van broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes. Met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale horeca, misten zij in Amsterdam ‘een echt volwassen, internationaal georiënteerde zaak met beleving. Een etablissement waar je na het diner niet de stad meer in hoeft, omdat je er de avond voort kunt zetten met cocktails’.
Drie ruimtes
Het monumentale pand is van binnen en van buiten volledig gerenoveerd, onder het oog van architect Will Erens van Too Many Agencies, bekend van onder meer het werk voor Lolo Amsterdam, SushiSamba London en The Markt New York. Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende ruimtes. In het Garden Restaurant wanen bezoekers zich in tropische sferen door de vanuit het plafond komende beplanting en het felle kleurgebruik. In de Bar Lounge bevindt zich een ruime cocktailbar, waaraan ook gegeten kan worden. De Private Garden Room is voorzien van eigen bar en cocktailstation en kijkt uit over de monumentale tuin. Hier is ruimte voor groepen tot 46 man voor een sitting diner (tot 60 staand) en mogelijkheid voor aanvullend entertainment.
Fusion style
De keuken wordt geleid door chef-kok Jeroen Romanesko, voorheen werkzaam bij onder meer sterrenrestaurant Lucas Rive, De Nederlanden en Kitchen & Bar Van Rijn. Het menu van Secret Garden is samengesteld vanuit de Nikkei Cuisine. Deze fusion stijl combineert de delicate en elegante smaken van de Japanse keuken met die van de Peruviaanse keuken. Op het menu daarom traditionele Peruviaanse ceviche tot Wagu A4 steak van de robata grill. De Japans-Peruviaanse fusion is ook op de cocktailkaart terug te vinden, met cocktails die veel Zuid-Amerikaanse producten bevatten.
Bron: Secret Garden/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Starbucks heropent in vernieuwde Lounge 1 Schiphol
Luchthaven - Schiphol heeft er een nieuwe eyecatcher bij: een ruim 500 m² grote Starbucks in de onlangs vernieuwde Lounge 1. De vestiging telt zo’n 180 zitplaatsen en is gerealiseerd in samenwerking met Avolta AG (voorheen HMSHost, red.) en Starbucks. De koffieketen keert hiermee terug op exact dezelfde plek waar in 2007 de allereerste Starbucks van Nederland opende.
Lees berichtLightspeed introduceert AI-tool ‘Benchmarks & Trends’
Introductie - Lightspeed, leverancier van kassa- en betaaloplossingen voor de horeca, lanceert de AI-tool Benchmarks & Trends. Met deze nieuwe functionaliteit krijgen horecaondernemers toegang tot realtime data over de prestaties van vergelijkbare horecabedrijven in hun omgeving.
Lees berichtNielsenIQ: Koreaanse keuken breekt door in Nederland
Analyse - De Koreaanse golf bereikt niet alleen de horeca, maar ook de supermarkten. Wat begon met K-pop en K-drama’s, vertaalt zich nu naar een stevige groei van Koreaanse producten in het Nederlandse retaillandschap. Korean BBQ, kimchi en gyoza zijn niet langer niche, maar mainstream aan het worden. Dat meldt Marten Suurmeijer, senior analist bij bureau NielsenIQ.
Lees berichtHoge prijzen zetten kusttoerisme onder druk
Horeca - De Nederlandse kust verliest terrein als toeristische bestemming door snel oplopende prijzen. Een gemiddeld dagje strand kost inmiddels rond de €100, wat buitenlandse en binnenlandse bezoekers doet uitwijken naar goedkopere alternatieven. Dat meldt Sjuk Akkerman van ING.
Lees berichtJarige De Echoput opent Wild Atelier en Grand Bistro Echo
Horeca - Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum heeft De Echoput twee nieuwe horecaconcepten geïntroduceerd: fine dining restaurant Wild Atelier, onder leiding van SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen, en het vernieuwde Grand Bistro Echo, voorheen bekend als Restaurant De Echoput.
Lees berichtNieuw convenant servicekosten biedt horeca grip en duidelijkheid
Convenant - Tien brancheorganisaties, waaronder Koninklijke Horeca Nederland en het Vakcentrum, hebben tijdens vastgoedbeurs PROVADA een nieuw convenant voor servicekosten ondertekend. Hiermee worden afspraken over servicekosten in winkel- en horecapanden transparanter, eerlijker en beter onderbouwd.
Lees bericht