HMSHost zet elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in


Vanaf einde 2023 wordt het vervoer van HMSHost op Schophol grotendeels elektrisch gedaan door Bidfood / Foto bij: Cobus Boele

Luchthaven - HMSHost International zet elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in voor de bevoorrading op Amsterdam Airport Schiphol. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie en het streven van Schiphol, om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Bidfood is veruit de grootste distributeur van HMSHost Nederland en levert bijna alle ingrediënten die nodig zijn voor de restaurants in de terminals. Op een gemiddelde dag levert Bidfood zeven volle vrachtwagens met diverse ingrediënten, van vers fruit en groenten tot aan de lekkerste broodjes, aan de restaurants van HMSHost Nederland op Schiphol. Om deze producten aan HMSHost op Schiphol te leveren rijden de vrachtwagens van Bidfood zo’n 20.000 kilometer per jaar. Door deze aanzienlijke hoeveelheid transportkilometers te vervangen door elektrische vrachtwagens, verminderd dit HMSHost’s CO2-voetafdruk met 15.000kg CO2-uitstoot per jaar. De ambitie van HMSHost Nederland is om voor het einde van 2023 meer dan 80 procent van alle leveringen door CO2-neutrale voertuigen te laten leveren. Bastiaan van Asten, senior vice president commercial bij HMSHost International zegt dat het initiatief met Bidfood een stap in de goede richtring is om de voetafdruk te verminderen. “En om de duurzaamheid te verbeteren die wereldwijd nodig is.”

Bron: HMSHost/@FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid