Hoe kun je je zaak draaiende houden met behulp van maaltijdbezorging?


Actie - Horecaondernemingen worden volop geconfronteerd met de realiteit rondom de bestrijding van het coronavirus: gasten gaan niet meer deur uit en de deuren van de eet- en horecagelegenheden zijn dicht. Toch zijn er ook ondernemers die doorgaan en actief zijn met afhalen, maar ook vooral bezorgen.

Ook software- en databedrijf Lightspeed ziet die ontwikkeling en wil bedrijven helpen met de bezorgstap. Daarom stellen zij drie maanden hun programma’s gratis ter beschikking aan ondernemers die kansen zien in bezorging.

De veiligste en meest lucratieve oplossing is om je horecazaak tijdelijk om te toveren naar een zogenaamde ‘dark kitchen’ of spookkeuken, zo laat Lightspeed weten. Dit is uiteraard een flinke uitdaging voor horecazaken die nog nooit eerder op deze manier gewerkt hebben of maaltijdbezorging niet ondersteunen, maar in deze onzekere tijden is het zeker de moeite en investering waard. Samen met een aantal bezorgpartners zet Lightspeed een aantal bezorgplatforms op een rijtje, want ook die zijn zich bewust van hun rol op dit moment en  hebben speciale COVID-19 programma’s gelanceerd:

Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl maakt gebruik van ‘contactloze’ bezorging. Dit betekent dat bezorgers aanbellen, de maaltijd voor de deur zetten, en op een veilige afstand wachten totdat het eten in ontvangst wordt genomen. Bezorgers staan bij thuisbezorgd.nl op de loonlijst en worden dus automatisch doorbetaald.

Deliveroo

Deliveroo zorgt ook voor ‘contactloos’ bezorgen, en compenseert bezorgers die op dit moment niet kunnen werken.

UberEats

Uber Eats berekent geen extra bezorgkosten, en heeft een optie om ‘contactloos’ de maaltijd te overhandigen. Bij het maken van de bestelling kunnen mensen een bericht achterlaten hoe ze de maaltijd bezorgd willen hebben.

Bron: Lightspeed

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Spar City met The Tosti Club-module open

Formulenieuws – Op Hemelvaartsdag opende ondernemer Luke van Gelder zijn tweede Spar City in Arnhem. Het is tevens de tweede Nederlandse Spar City-locatie waar de The Tosti Club-module is geïntegreerd. The Tosti Club als totaalconcept voor ontbijt, coffee en een tosti beleefde eerder in Zwolle een première bij de gemaksformule.

Lees bericht

Deliveroo biedt bezorgplatform voor producten HEMA en Shell

Bezorgservice – Naast het bezorgplatform voor Shell, waarover wij gisteren berichtten, start Deliveroo ook met on-demand bezorging van HEMA-producten. Ouderen en mensen die niet (gemakkelijk) de deur uit kunnen of willen gaan kunnen vanaf vandaag via Deliveroo een groot deel van hun producten online bestellen bij HEMA-winkels in Den Haag, Amstelveen en Leiden. Bij Shell gaat het om 17 Select-winkels in veertien...

Lees bericht

Shell gaat vanuit 17 tankstations bezorgen met Deliveroo

Petrol – Bij 17 Shell-stations kunnen geïnteresseerden vanaf vandaag  online dagelijkse boodschappen bestellen. De boodschappen worden in samenwerking met Deliveroo bezorgd. Het gaat bij de bezorging vooral om essentiële producten, zoals levensmiddelen, handzeep en wc-papier.

Lees bericht

Deliveroo gaat restaurants binnen één dag betalen

Bezorgdienst – Vanaf vandaag gaat bezorgdienst Deliveroo de aangesloten restauranteigenaren binnen één dag betalen. Met de nieuwe service zorgt de bezorgdienst er voor dat de eigenaren het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen.

Lees berichtVegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid