Leisurepark - Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, heeft haar Italiaanse restaurant Gusto heropend. Het restaurant is ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. Gasten kunnen in de nieuwe ambiance dineren en genieten van het culinaire spektakel van de chef in de open keuken.
Naast meer zitruimte en daglicht is het nieuwe Gusto nog beter ingericht voor kinderen. Zo is er een aparte speelruimte met een zeven meter lange legowand en legosteentjes in de kleuren van de Italiaanse vlag en is de speciale kinderkaart voorzien van (woord)spelletjes en leuke weetjes over Italië. Kinderen kunnen naast de gerechten van de kindermenukaart ook een keuze maken uit het aanbod voor volwassenen, waarbij de gerechten als kinderportie worden geserveerd. Er wordt uitsluitend gewerkt met dagverse ingrediënten voor de lekkerste pasta’s en pizza’s uit de speciale steenoven.
Werken aan perfectie
General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Het verplaatsen en compleet opnieuw inrichten van Gusto was een ingrijpende verandering waar we met het hele team keihard aan hebben gewerkt. Wij willen onze gasten blijven verrassen met nieuwe belevingen en streven op culinair gebied en gastvrijheid naar het hoogst haalbare. We zijn trots op het eindresultaat waarmee we ons als exclusief resort kunnen onderscheiden, maar ook internationaal kunnen meten." Eyecatchers in het interieur zijn de prachtige muurschildering, het behang en de marmeren tafelbladen met print. De aankleding met vele planten maken de mediterraanse beleving voor gasten compleet."
Landal GreenParks
Landal GreenParks exploiteert 88 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. In heeft de organisatie bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen in beheer. Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks, die er 14,5 miljoen overnachtingen doorbrengen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.
Bron: Landal/@FoodClicks
Leisurepark - Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, heeft haar Italiaanse restaurant Gusto heropend. Het restaurant is ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate. Gasten kunnen in de nieuwe ambiance dineren en genieten van het culinaire spektakel van de chef in de open keuken.
Naast meer zitruimte en daglicht is het nieuwe Gusto nog beter ingericht voor kinderen. Zo is er een aparte speelruimte met een zeven meter lange legowand en legosteentjes in de kleuren van de Italiaanse vlag en is de speciale kinderkaart voorzien van (woord)spelletjes en leuke weetjes over Italië. Kinderen kunnen naast de gerechten van de kindermenukaart ook een keuze maken uit het aanbod voor volwassenen, waarbij de gerechten als kinderportie worden geserveerd. Er wordt uitsluitend gewerkt met dagverse ingrediënten voor de lekkerste pasta’s en pizza’s uit de speciale steenoven.
Werken aan perfectie
General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Het verplaatsen en compleet opnieuw inrichten van Gusto was een ingrijpende verandering waar we met het hele team keihard aan hebben gewerkt. Wij willen onze gasten blijven verrassen met nieuwe belevingen en streven op culinair gebied en gastvrijheid naar het hoogst haalbare. We zijn trots op het eindresultaat waarmee we ons als exclusief resort kunnen onderscheiden, maar ook internationaal kunnen meten." Eyecatchers in het interieur zijn de prachtige muurschildering, het behang en de marmeren tafelbladen met print. De aankleding met vele planten maken de mediterraanse beleving voor gasten compleet."
Landal GreenParks
Landal GreenParks exploiteert 88 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. In heeft de organisatie bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen in beheer. Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks, die er 14,5 miljoen overnachtingen doorbrengen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.
Bron: Landal/@FoodClicks
Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.
Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.
Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.
Samenwerking – Maaltijdenproducent De Eetgemak Groep en TotaalVERS, gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan eten en drinken, bundelen hun krachten. Doel van de samenwerking is de dienstverlening naar afnemers verder verbeteren.
Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.