Holland Food Service gaat voor 100% groene stroom
Zorg - Holland Food Service zet in op verduurzaming. Op de productielocatie in Wijchen is een zonnecentrale in gebruik genomen en vervangt Groendus de energiemeters voor slimme meters. Ook oriënteert Holland Food Service zich om gebruik te gaan maken van de Groendus Energiemarktplaats, zodat bij onvoldoende aanbod toch groene stroom inzetbaar is.
Het familiebedrijf Holland Food Service is in de loop van de jaren van kruidenier uitgegroeid naar een toonaangevende horecaleverancier voor zorginstellingen. Elke keer wanneer het bedrijf van vader op zoon overging, werd er iets aan toegevoegd. Met de vierde generatie aan het roer werd het tijd voor verregaande verduurzaming. Frank Kampschreur, algemeen directeur Holland Food Service: “Als bedrijf heb je naar mijn mening de plicht om je steentje bij te dragen om de huidige klimaat- en energiecrisis tegen te gaan. Ik heb aan den lijve ondervonden dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Alleen al de zonnecentrale plaatsen bleek een uitdaging door zowel netcongestie als uitbreiding van ons pand. Ik ben blij dat we samen met Groendus een succesvolle zonnecentrale hebben weten te realiseren.”
Vermogensregeling
Om ervoor te zorgen dat de capaciteit van de dakpnelen en de centrale optimaal benut worden heeft Groendus een dynamische vermogensregeling toegepast. De regeling zorgt ervoor dat het bedrijf de eigen stroomopwek volledig kan gebruiken. Zodra het eigen verbruik daalt zorgt de regelaar ervoor dat de maximale netcapaciteit niet wordt overschreden.
Op naar 100%
De zonnecentrale moet Holland Food Service zoveel mogelijk van zelf opgewekte energie voorzien. Om op de momenten dat er geen eigen opwek beschikbaar is ook echt groene stroom te gebruiken verkent Holland Food Service de mogelijkheden om na het aflopen van de huidige energiecontracten de Groendus Energiemarktplaats op te gaan. Op deze plek wordt vraag en aanbod van groene stroom aan elkaar gekoppeld. Voor Holland Food Service is het logisch om de eigen opwek aan te vullen met windenergie. Op momenten dat er geen zonne-energie beschikbaar is, bijvoorbeeld ’s nachts, is windenergie er namelijk vaak wel. Holland Food Service kan op zijn beurt zonne-energie die zij over hebben via de marktplaats verkopen aan organisaties in de buurt. Ook deze regionale uitwisseling van energie draagt bij aan het voorkomen van netcongestie.
Bron: Holland Food Service/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip
Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.
Lees berichtAH en Holland Food Service gaan samenwerken in de zorg
Samenwerking - Albert Heijn Zakelijk en Holland Food Service hebben elkaar gevonden in het bedienen van de zorg op het gebied van eten en drinken. Door elkaars capaciteiten te versterken willen zij een nieuwe standaard creëren in de zorg.
Lees berichtPS in Foodservice lanceert PS Impact Score
Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.
Lees berichtArena start met cateraar Levy Europe nieuw cateringconcept
Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding en conceptontwikkeling beleefden afgelopen weekend de bezoekers op de tweede ring Oost de première van een nieuwe manier van stadioncatering in de Amsterdam Arena. Publiekscateraar en Arena-cateraar Levy Europe heeft er samen met het stadion een nieuwe manier van bestellen geïntroduceerd. Daarnaast werden er nieuwe duurzamere fooditems en verpakkingsmaterialen gepresenteerd.
Lees berichtLeen Menken gaat fulfilment en logistiek voor Bonduelle verzorgen
Logistiek – Bonduelle besteedt haar volledige fulfilment en logistiek voor de Benelux uit aan Leen Menken Foodservice Logistics. De logistieke dienstverlener gaat zowel de diepvriesopslag, -orderpicking als -transport voor het groentemerk verzorgen.
Lees berichtPelican Rouge Coffee Roasters behaalt Ecovadis Gold Medal
Koffie - Pelican Rouge Coffee Roasters heeft de Ecovadis Gold Medal ontvangen. Deze onderscheiding benadrukt de inzet van het merk voor duurzaamheid in de koffie-industrie als het gaat om duurzame werkmethoden en verantwoordelijke sourcing van de koffiebonen.
Lees bericht