Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap


Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er pas midden januari weer gedacht kan worden aan meer ruimte.

Dat de horeca mogelijk pas in januari weer voorzichtig open kan, werd vandaag ook geschetst door het RIVM. In een gesprek met NU.nl liet epidemioloog Susan van den Hof weten dat mogelijk dan pas de besmettingscijfers voldoende zijn gedaald op eet- en drinkgelegenheden meer ruimte te bieden.

Attractieparken open

Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie, zoals verwacht, wel het pakket extra maatregelen ingetrokken, dat twee weken geleden werd afgekondigd. Rutte had dat vorige week vrijdag al laten doorschemeren, maar maakte dat nu concreet. Het betekent dat bioscopen, theaters, musea en andere publieke locaties zoals bibliotheken, zwembaden, pretparken en dierentuinen vanaf donderdag de deuren weer mogen openen.

Rutte benadrukte tijdens zijn toelichting dat de horeca voorlopig gesloten blijft en gaf ook aan dat evenementen voorlopig niet terugkeren. De eerder genoemde recreatielocaties mogen de locaties wel openen voor afhalen, zo blijkt uit een toelichting op de maatregelen van de Rijksoverheid.

De minister-president complimenteerde iedereen voor het naleven van de opgelegde regels - ‘de maatregelen werken, of ons gedrag. Wel gaf hij aan dat op sommige vlakken nog verbetering is te realiseren, zoals het bezoek aan supermarkten en het thuisblijven werken.

Tussenstap

Het kabinet verwacht begin december meer duidelijkheid te kunnen geven over verdere versoepeling van de maatregelen. Een ‘voorzichtige tussenstap’ werd het genoemd, maar wel op voorwaarde dat de besmettingscijfers zich gunstig blijven ontwikkelen. Maar die versoepelingen zitten naar verwachting vooral in meer personen bij de kerstmaaltijden. Nu geldt een maximum van drie personen. Minister Hugo de Jonge zei vooralsnog voorzichtig te willen zijn met verdere versoepelingen tijdens de kerstdagen. “We moeten voorkomen dat we onszelf een derde coronagolf cadeau doen”, zo liet hij weten.

Vaccin

Ook het kabinet hoopt vooral op een veilig en effectief vaccin. Verwacht wordt dat dit er komt in het tweede kwartaal, maar ook dan zal het een behoorlijke tijd vergen voordat iedereen is ingeënt. Het kabinet heeft ingezet op meerdere vaccins, waarvan er nu twee, de eerste voorzichtig, positieve resultaten naar buiten hebben gebracht, Pfizer en Moderna.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid