Horeca krijgt groter podium op Recreatie Vakbeurs 2023


Meer aandacht voor de horeca op Recreatie Vakbeurs

Vakbeurzen – De Recreatie Vakbeurs gaat het horecagedeelte op de beursvloer verder uitbreiden. Afgelopen editie werd het horecasegment voor het eerst toegevoegd aan de beurs.

De toevoeging werd de vorige editie gedaan, omdat steeds meer eigenaren en directeuren van campings en recreatieparken de laatste jaren intensiever bezig zijn met hun horecafaciliteiten.  Nu hebben de bezoekende recreatieprofessionals in de enquêtes aangeven de toevoeging te waarderen, waarop organisator van de beurs Easyfairs, heeft besloten het gedeelte te gaan uitbreiden.

De uitbreiding wordt gerealiseerd in een nieuwe hal die zich boven hal 1 en 2 bevindt. “Deze hal biedt veel meer ruimte dan afgelopen jaar, waardoor we meer partijen kunnen verwelkomen”, aldus Ruth Zweers namens Recreatie Vakbeurs. “Namen als Boerderijs, Donna Italia, Il-limone, Techno Horeca, Lokketaria en Hertbier die er vorig jaar bij waren, hebben alweer geboekt voor komende november. Maar ook nieuwe namen zoals Theo Coertjens zijn al van de partij.”

Horeca Vakbeurs

Naast het horecasegment tijdens Recreatie Vakbeurs voegt Easyfairs volgend jaar ook een nieuwe beurs toe in Evenementenhal Hardenberg. Deze Horeca Vakbeurs vindt plaats op 29, 30 en 31 januari 2024. Een vakbeurs gericht op het midden en hoge segment binnen de horecabranche. “Hierbij gaat Recreatie Vakbeurs een unieke samenwerking aan met Horeca Vakbeurs. De twee beurzen gaan elkaar versterken: zo kan het team van Recreatie Vakbeurs het horecasegment beter uitlichten door middel van de branchekennis van team Horeca Vakbeurs en profiteert het team van Horeca Vakbeurs van de jarenlange ervaring van Recreatie Vakbeurs”, aldus Zweers.

Bron: Easyfairs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid