KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

KHN is van mening dat de horeca zwaarder door maatregelen wordt getroffen dan andere sectoren en had daar ook een campagne voor opgezet. De vraag waarom wel er wel in een café afstand moet worden gehouden, maar in een auto niet, vond KHN niet uit te leggen. Ook het feit dat je in een restaurant niet samen aan een tafel mag zitten, als je niet uit één huishouden komt. In het kort geding werd versoepeling van de anderhalvemeterregel in de horeca gevraagd voor groepen tot en met negen personen en verzocht de afstandsregel te schrappen voor zitplaatsen op terrassen, omdat de besmettingskans in de buitenlucht vrijwel nihil is.

Veel horecaondernemers staat het water aan de lippen, zelfs zodanig dat KHN spreekt van ‘technisch failliet’ voor een op drie ondernemingen. Toch zag landsadvocaat Riemer Veldhuis geen reden om regels te versoepelen. Zeker niet omdat het reproductiegetal weer oploopt, het getal dat uitdrukt hoeveel personen er door een besmet persoon worden besmet. Daarnaast biedt de stijgingen in de besmettingen sowieso geen ruimte om regels te versoepelen.

De voorzieningenrechter zag in alle aangevoerde argumenten weinig ruimte om tot een uitspraak te komen. Beter leek het hem om de partijen nog een keer om tafel te laten gaan zitten om de regels alsnog te bespreken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid