Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

De verwachting is dat de horeca na 14 januari dicht moet blijven, melden Haagse bronnen. Niet-essentiële winkels mogen op afspraak klanten verwelkomen. Vrijdagavond 14 januari maakt het kabinet de definitieve versoepelingen bekend.

Horecaondernemers reageren ondertussen met grote verontwaardiging. Het gevoel van ongelijkheid is groter dan ooit en voor velen is de maat nu echt vol. In verschillende plaatsen in het land hebben ondernemers laten weten dit weekend de deuren te zullen openen, met of zonder versoepelingen vanuit het kabinet. Gemeenten reageren verdeeld: sommigen staan het openlijk toe, anderen zeggen dat de regels gevolgd moeten worden, maar uiten wel hun begrip.

Woede en wanhoop

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri en NHG) hebben met Koninklijke Horeca Nederland op vrijdagochtend 14 januari een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens gevoerd, waarin ze de woede en wanhoop van horecaondernemers opnieuw hebben overgebracht. Ze hebben de minister met klem verzocht om een poging te doen de plannen alsnog te wijzigen.

Nieuw ijkmoment

De minister heeft begrip voor het sentiment en herkent de geluiden. Ook zij maakt zich grote zorgen, zo liet ze weten. Ze zei toe het noodsignaal over te brengen aan het kabinet, maar kon daarover niets toezeggen. Over tien dagen is er een nieuw ijkmoment waarin de mogelijkheid tot verdere versoepelingen wordt besproken.

Winkels, scholen en sporten

Volgens Haagse bronnen maakt het kabinet vrijdagavond 14 januari bekend dat niet-essentiële winkels op afspraak open mogen. Dat geldt ook voor kappers en andere contactberoepen. Het hoger onderwijs mag ook weer fysiek lesgeven. Daarnaast wordt binnen sporten onder voorwaarden weer mogelijk. Buiten sporten kan straks weer tot 20.00 uur.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid