Hutten Catering onderzoekt verhoging voedingswaarden


Catering – Hutten Catering doet samen met de boeren die streekproducten leveren voor het eigen merk De Guijt en het Centrum Landbouw en Milieu onderzoek naar het verhogen van de voedingswaarden. Inmiddels zijn de tomaten, komkommers en champignons al verbeterd. Onderzocht wordt nu of ook de voedingswaarden van appels omhoog kunnen. De cateraar wil met het onderzoek meer duidelijkheid krijgen wat de invloeden zijn van verschillende teeltwijzen. Hutten wil voor haar producten de teeltwijze die de meeste voedingswaarde geeft aan een product. Volgens de Veghelse cateraar is er de afgelopen jaren een ontwikkeling gaande die er toe leidt dat producten steeds minder voedingswaarden bevatten. Feitelijk zou de consument dus steeds meer producten moeten eten om dezelfde voedingswaarde binnen te krijgen. Bron: Brabants Dagblad/FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid