ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023


ING Research verwacht gematigde volumegroei van 5% voor de horeca in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Dit stelt ING Research in het vandaag gepubliceerde Vooruitzicht Sectoren, waarin een analyse wordt gemaakt van verschillende branches tegen de achtergrond van actuele zaken als oplopende energiekosten. In die analyse gaat ING Research er van uit dat de recent sterk gedaalde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit volgend jaar toch weer oplopen. Vooral energie-intensieve deelsectoren in de industrie gaan hieronder gebukt.   

Horeca

De volumegroei van 5% voor de horeca betreft volgens ING Research deels nog herstel van de coronapandemie, aangezien de horeca in de eerste twee maanden van 2022 nog met beperkingen te maken had. Maar met een historisch laag consumentenvertrouwen, hoge inkoop- en energiekosten en stijgende lonen blijven het uitdagende tijden voor de sector, zo waarschuwt de bank. Bij aanhouden hoge prijzen zullen veel huishoudens vroeg of laat moeten gaan bezuinigen. Dat zal vooral zijn op minder essentiële consumptie, zoals etentjes en uitstapjes buiten de deur, zo verwacht ING Research. Het is te danken aan het financiële steunpakket van de overheid dat de koopkracht volgend jaar nog enigszins op peil blijft. ‘Dit zal de vraaguitval in de horeca naar verwachting enigszins dempen’, schrijft de bank.

Bron: ING Research/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor O’Tacos.

Lees bericht


Horeca gaat speeddaten met talenten

Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen

Lees bericht


11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen

Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid