innocent sap- en smoothieflessen voortaan in statiegeldsysteem


Op de kleine innocent flesjes zit voortaan statiegeld

Statiegeld- De sap- en smoothieflessen van innocent maken voortaan deel uit van het Nederlandse statiegeldsysteem. Dat heeft het merk na veel lobbyen en campagne voeren voor elkaar gekregen. De flesjes van innocent waren al volledig recyclebaar, maar op deze manier hoopt het bedrijf dat nog meer flessen gerecycled worden.

Frisdrank en water hadden al een statiegeldverplichting, maar sappen en smoothies werden daarbij uitgesloten. Omdat daar volgens innocent geen goede reden voor was, startte het bedrijf in juni 2021 een PETitie om sap- en smoothieflessen in het statiegeldsysteem te krijgen. De flesjes zijn vanaf nu in te leveren bij alle statiegeldmachines in Nederland voor 15 of 25 cent (afhankelijk van het formaat van de fles).

Aanmoedigen

Alle flessen van innocent boven de 100ml kunnen worden ingeleverd bij elke statiegeldmachine in Nederland. In de komende weken zullen de etiketten het statiegeldlogo krijgen, maar zonder logo zijn ze nu ook al in te leveren. innocent hoopt consumenten met het statiegeld bewust te maken van de waarde die afval heeft en zo te stimuleren om te recyclen. Daarnaast moedigt innocent andere bedrijven aan om ook statiegeld te heffen op sap- en smoothieflessen. Jiri Staats, Head of Brand & Portfolio bij innocent: “We zijn ontzettend trots dat we deze uitbreiding van het statiegeldsysteem voor elkaar hebben gekregen. Bij innocent hebben we grote ambities op het gebied van duurzaamheid, waarbij we in 2025 volledig CO2-neutraal zullen zijn. Ook gebruiken we steeds meer gerecycled PET en plantaardig plastic.”

Bron: innocent/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Tikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht

Succesvolle introductie statiegeldmachine Jumbo Eerbeek

Statiegeld - Na een grootse introductie in september van de nieuwe TOMRA R1-emballachemachine kijkt Jumbo Eerbeek terug op een uiterst succesvolle periode. Ondernemer Christiaan Heine krijgt veel enthousiaste reacties van bestaande en nieuwe klanten. De machine verwerkt tot wel 100 stuks statiegeldverpakkingen per keer en trekt zelfs klanten vanuit het hele land.

Lees bericht



Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid