Inschrijving Horecava Innovation Award geopend
![](/uploads/Horecava_Innovatie_Award_2022.png)
Horecava – Nieuwe innovatieve producten, diensten of concepten kunnen zich weer aanmelden voor de Horeca Innovation Award. De winnaars worden gepresenteerd tijdens de opening van Horecava 2024.
Er kan worden ingeschreven in vier categorieën. Daarnaast is er nog de prijs voor de Horecava Sustainability Award. Bij deze onderscheiding ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld’. Deze prijs was voorheen bekend onder de naam Karel de Vos Duurzaamheid Award en werd 10 keer uitgereikt.
De categorieën waarop kan worden ingeschreven zijn:
Food & Beverage
Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.
Equipment & Services
Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.
Concepts, Interior & Design
Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.
Digital, Apps & Social Media
Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.
Horecava Sustainability Award
Deze award gaat uit naar de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie. De innovatie geeft de sector een baanbrekende impuls, met een gezonde kans op rendement, geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Een circulaire innovatie is een pré, een regeneratieve (= gericht op herstel van de natuur, jezelf en de ander) is een plus. Baanbrekende innovaties op het gebied van duurzaamheid kunnen zijn: vernieuwende en toekomstbestendige producten, diensten, technologieën en/of businessmodellen.
Deelnemers kunnen zich voor één van de vier categorieën van de Horecava Innovation Award óf de Horecava Sustainability Award aanmelden, maar voor beide kan ook.
Bron: Horecava/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Chef’s table ‘Taste of Horecava by Gault&Millau’
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.
Lees berichtNK Koffie de komende drie jaar op Horecava
Vakbeurs - Na het succes van voorgaande edities bundelen de Specialty Coffee Association (SCA Nederland) en Horecava opnieuw hun krachten voor de komende drie jaar om de nationale koffie kampioenschappen te organiseren tijdens Horecava.
Lees berichtVrumona presenteert nieuw design Pepsi in grootse campagne
Campagne - Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert het nieuwe design voor Pepsi in de grootste campagne ooit. Het wordt de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe visuele identiteit wordt in meer dan 120 markten uitgerold, waaronder in Nederland. Bezoekers aan de Horecava beleefde de primeur van de nieuwe merkuitstraling.
Lees berichtLuuk Scholte nieuwe algemeen directeur Greendish
Benoeming - Voormalig directeur Horecava Luuk Scholte is per februari 2024 gestart als algemeen directeur van Greendish. Hij volgt in deze functie Michael Salmagne op.
Lees berichtHorecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen
Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...
Lees berichtSjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024
Wedstrijd - Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki.
Lees bericht