InstockMarket ontvangt B Corp-certificering


Het team van InstockMarket is blij met de erkenning als B Corp-bedrijf

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Een B Corp, oftewel Benefit for all Corporation, streeft niet alleen winst na, maar zet zich ook in voor sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Bij B Corp-bedrijven gaat het om de impact die een bedrijf heeft op bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten.

Sinds 2014 is de missie van InstockMarket om voedselverspilling tegen te gaan en duurzame voedselconsumptie te bevorderen. De organisatie begon met het serveren van gerechten in een aantal – eigen – restaurants, gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden verspild. Inmiddels is InstockMarket uitgegroeid tot een online horecagroothandel waar op grotere schaal voedsel wordt gered. “Eigenlijk hebben we altijd gewerkt vanuit de B Corp filosofie en ons zo gevoeld, maar het is heel fijn om de certificering op zak te hebben”, aldus Selma Seddik, oprichter en dagelijks bestuur.

B Lap

InstockMarket blijft streven naar een positieve verandering, want, zo laat het bedrijf weten, impact maken stopt immers nooit. Met de B Corp-certificering legt InstockMarket vast wat het al doet op het gebied van sociale en ecologische verantwoordelijkheid, en waar het kan verbeteren. Elke drie jaar wordt de impact van InstockMarket opnieuw beoordeeld door B Lab.

Bron: InstockMarket/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Leev wil vaart maken met verduurzaming

Verduurzamen - Het biologische merk Leev heeft zichzelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen gesteld. Het merk dat voedzame alternatieven voor ontbijt, lunch en tussendoortjes levert, is sinds begin dit jaar klimaatneutraal in haar eigen operatie. Leev streeft nu naar 35% reductie in haar zogenaamde Scope 3 emissies in 2030. Tevens is het bezig met het behalen van het B Corp certificaat.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid