John Kruijssen benoemd tot commissaris bij SPAR Holding


Benoeming - John Kruijssen is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van SPAR Holding te Waalwijk. Hij is hiermee de opvolger van Kees Kiestra. Kruijssen wil de rol van SPAR als ‘king of convenience’ verder versterken.

Kruijssen is benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op voordracht van de Sligro Food Group en neemt per 20 april 2022 zitting in de Raad. Volgens het bedrijf krijgt SPAR met Kruijssen een zeer ervaren retailer in de Raad van Commissarissen. Kruijssen vervult momenteel de CEO-rol bij Beter Bed en was in het verleden onder meer eindverantwoordelijk voor Detailresult, Markeur en de Convenience Retail activiteiten van Shell wereldwijd. “Ik kijk ernaar uit om kwalitatief bij te kunnen dragen, gebruik makende van mijn ervaringen in foodretail in Nederland en convenience retail wereldwijd om de ambitie ‘king of convenience’ waar te maken”, zo laat Kruijssen weten.


Kiestra treedt terug
Na ruim acht jaar een zeer betrokken commissaris voor SPAR te zijn geweest, is Kees Kiestra per 20 april 2022 teruggetreden vanwege de afloop van twee benoemingstermijnen. SPAR Holding zegt Kiestra ‘zeer erkentelijk te zijn voor zijn langdurige bijdrage aan het succes van SPAR’. Naast voorzitter Saskia van Walsum bestaat de Raad van Commissarissen van SPAR Holding uit Duncan Hoy, Anita Wetterhahn-Reijnen en Rob van der Sluijs.
SPAR Holding is in Nederland merkhouder van de buurtsupermarkt-formules SPAR en Attent. Onder het merk vallen in totaal zo’n driehonderd winkels, waaronder SPAR city, SPAR enjoy, SPAR university en SPAR express (foto) die allemaal worden gerund door zelfstandige ondernemers.

Auteur: paulpeterblonk@gmail.com

Gerelateerd nieuws

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht

Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees berichtShell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid