Jumbo bouwt twee Marqt-locaties om naar City-concept


Consument zoekt meer en meer naar gemak de komende jaren

Formulenieuws - Jumbo Supermarkten gaat de eerste twee Marqt locaties ombouwen als Jumbo City. Het gaat om de filialen aan de Wolvenstraat in Amsterdam en de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. De bestaande Marqt-locaties gaan in juni dicht en zullen in juli open als het gemaksconcept van Jumbo.

Eind vorig jaar maakte Jumbo bekend overeenstemming bereikt te hebben met Udea om in 2020 een zestal winkels in de Randstad over te nemen. De twee locaties die nu omgebouwd worden maken daar onderdeel van uit. Gesprekken over de andere vier locaties lopen nog. De medewerkers van de twee Marqt-vestigingen gaan over naar Jumbo.

Jumbo City

Het gemakswinkelconcept Jumbo City combineert de elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt en van La Place. Het assortiment richt zich op vers bereide artikelen en de dagelijkse boodschappen, waaronder ook La Place producten. Jumbo heeft op dit moment twee van deze binnenstedelijke gemakswinkels in Amsterdam. Daarnaast zijn er Jumbo City winkels in ’s-Hertogenbosch, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen en Utrecht. Jumbo verwacht de komende jaren nog een fors aantal Jumbo City winkels te openen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht

Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht

VriesVers Platform benoemt twee nieuwe bestuursleden

Benoeming – Het VriesVers Platform heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Tot het huidige VVP-bestuur treden toe Jorg Brouwer (Iglo Nederland) en Wouter Smits (Albert Heijn). VriesVers Platform ziet zich als platform in om het imago rond vriesverse producten te verbeteren.

Lees bericht


Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid