Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties


Jumbo stopt met vers vleespromoties en wil een andere verhouding in verkopen vlees en plantaardig

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Jumbo streeft als tussenstap naar de doelstelling in 2030 naar een gelijkwaardig aandeel van 50% plantaardige en 50% dierlijke eiwitproducten in 2025, zo laat het bedrijf weten. Daarnaast past het stoppen met vleespromoties bij de eerdere strategie van de ‘Zeven Zekerheden ‘ van Jumbo om élke dag lage prijzen te hanteren voor haar klanten.

Van/voor

Concreet betekent heet besluit van Jumbo dat vanaf week 22 2024 tijdelijke prijspromoties, zogenaamde  ‘van/voor-aanbiedingen’ van vers rundvlees, vers varkensvlees en verse kip verleden tijd zijn. Ton van Veen, CEO Jumbo Supermarkten: “Met het stopzetten van vleespromoties zetten we een belangrijke stap in de richting van onze bijdrage aan de eiwittransitie van dierlijke naar meer plantaardige voeding. We realiseren ons dat versnelling hierin nodig is en hebben daarom als eerste in de markt deze stap genomen. Wij zijn niet over een nacht ijs gegaan in het streven naar een 50/50 eiwittransitie-doel in 2025. Uit analyses is inzichtelijk geworden dat het realiseren van dit tussentijdse doel alleen gehaald kan worden door te stoppen met vleespromoties”.

Wakker Dier

Wakker Dier dat al langer bezwaren maakt tegen stuntprijzen van vlees, is verheugd over de stap die Jumbo nu zet. Collin Molenaar van Wakker Dier zegt daarover: "We hebben grote bewondering voor de moed die Jumbo toont. De supermarkt laat zien dat plantaardige, gezonde voeding echt een topprioriteit is". De organisatie roept andere supermarktorganisaties op het voorbeeld van Jumbo te volgen.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht
Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid