Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming


Verschillende verskeukens bij Jumbo

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Dat laat CEO Ton van Veen van Jumbo supermarkten weten op linked, het medium dat hij tegenwoordig inzet om belangrijke boodschappen wereldkundig te maken. Hij motiveert de stappen van het bedrijf omdat Jumbo de urgentie voelt en het foodbedrijf zich gecommitteerd heeft aan het Science Based Target initiative (SBTi), een samenwerking tussen het CDP, het Global Compact van de Verenigde Naties, het World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature.

Impactfonds

Voor het nemen van de noodzakelijke duurzaamheidsstappen heeft Jumbo de steun nodig van de leveranciers. “Want alleen samen met de leveranciers in de productketens kunnen we de stappen realiseren”, zo laat Van Veen weten. Maar alleen met de leveranciers redt Jumbo het ook niet. Daarom heeft het familiebedrijf het Jumbo Impactfonds opgezet, dat verdere versnelling aan het proces moet geven.

Versnelling

Met het Jumbo Impactfonds maakt de supermarktketen financiële middelen vrij voor de eigen private label- en versleveranciers ten behoeve van projecten die een merkbaar positieve impact hebben op de CO2-reductie. “Hierdoor kunnen de klimaatambities versneld worden gerealiseerd, voor de generaties van nu en in de toekomst,” aldus topman Van Veen.

Twee rondes

De financiële middelen die met dit fonds worden vrijgemaakt zijn bestemd voor projecten die een onderscheidende positieve impact hebben op de CO2-reductie. Privat label leveranciers kunnen in twee rondes aanvragen doen om aanspraak te kunnen maken op gelden uit dit fonds. De eerste ronde werd donderdagnacht 15 februari afgesloten en de tweede ronde gaat loopt in de tweede helft van dit jaar. De aanvragen worden beoordeeld door een interne beoordelingscommissie.

Bron: Jumbo supermarkten/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rotterdams Urban Winery lanceert wijn van geredde druiven

Wijn - Met de lancering van Rotterdam Urban Winery's eerste circulaire wijnen heeft het merk een revolutionaire stap gezet in de wereld van duurzame wijnproductie en het tegengaan van voedselverspilling. Deze wijnen, gemaakt van tafeldruiven die anders in de afvalbak zouden belanden, zetten een nieuwe standaard voor duurzaamheid en innovatie in wijnproductie.

Lees bericht


Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’

Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.

Lees bericht








© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid