Just Eat Takeaway neemt Slowaakse Bistro.sk over


Buitenland – Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van de Nederlandse maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, heeft de eerste stappen gezet in de Slowaakse markt, door branchegenoot Bistro.sk over te nemen.

Bistro.sk is voor Just Eat Takeaway een relatief kleine partij, maar verschaft het bedrijf wel toegang tot de Slowaakse markt. Het Nederlands-Britse bedrijf betaalt ongeveer 50 miljoen euro voor de bezorgdienst, dat eigendom was van het Zwitserse mediabedrijf Ringier Axel Springer. Just Eat Takeaway verwacht met de inzet van de eigen besteltechnologie het bedrijf verder te laten groeien.

Just Eat Takeaway wil in de landen waarin het actief is bij voorkeur de grootste zijn en doet dat veelal door middel van overnames. Recent kocht het bedrijf het Amerikaanse Grubhub, een overname die vorige maand werd afgerond.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht


Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid